Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verbaasde promotor GP België: “Wij zijn juist tevreden met Liberty Media”

Een Formule 1-bom leek te barsten: de voorzitter van de vereniging der Grand Prix-promotors, Stuart Pringle, liet via een statement weten dat meerdere landen momenteel in onmin leven met Liberty Media en dreigen om de Formule 1 na 2019 vaarwel te zeggen.

Pringle liet optekenen dat Liberty Media voor verdeeldheid zorgt, omdat de Formule 1 naar eigen zeggen onbereikbaar wordt doordat de beelden achter de betaalmuur verdwijnen. Daarnaast sprak de voorzitter van de FOPA, de vereniging der GP-promotors, dat Liberty Media verschillende onderhandelingstechnieken gebruikt. Zo zou Miami bijvoorbeeld een eerste editie van haar GP kunnen organiseren zonder daarvoor te hoeven betalen, waar andere GP’s ruim twintig miljoen euro per jaar op moeten hoesten.

In een exclusieve reactie aan Racingnews365 liet een woordvoerder van de promotor van de Belgische Grand Prix weten ‘het totaal oneens’ te zijn met het standpunt van de FOPA. “We hebben gisteren (maandag, red.) met de promotors samengezeten en zijn totaal niet akkoord met wat Stuart gezegd heeft”, wordt er vanuit België gereageerd. “We zijn hier totaal niet akkoord mee”, klinkt het resoluut. “De promotor van de Belgische Grand Prix zet een grote stap achteruit ten opzichte van de FOPA”, verklaart de woordvoerder. Op de vraag of het Belgische kamp de belangenvereniging wellicht verlaat, wordt vooralsnog geen bevestigend antwoord gegeven. “Laten we niet te hard van stapel lopen. Wat we op dit moment willen zeggen is dat we niet akkoord zijn met deze manier van doen. Het is niet juist om op deze manier nieuws te communiceren”, wordt er vanuit Spa naar de FOPA gewezen. Liberty Media staat in België juist in een goed daglicht. “Er is totaal geen ontevredenheid. We hebben geen enkel probleem met Liberty Media, we leren met hun samen te werken en alles is positief. Uiteraard zijn er wederzijds dingen die besproken moeten worden, maar dat is logisch. We nemen echter afstand van dat wat de FOPA heeft gecommuniceerd.”

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'