Verbaasde Vettel: "We verliezen het in de bochten"

Sebastian Vettel gaf in de Ferrari zeven tienden toe op de poleposition-tijd van Lewis Hamilton, een onverwacht groot gat. Waar Vettel eerst alleen maar kon raden naar het hoe en waarom van die achterstand, denkt hij nu te weten waar Ferrari terrein verliest.

"Op de rechte stukken zien we dat we er qua topsnelheid goed bij zitten, dus we verliezen het in de bochten", concludeert Sebastian Vettel. "We verliezen overal wel wat, maar het de meeste tijd verliezen we in langzamere bochten."

"Ik had de balans van de auto bovendien niet helemaal op orde, waardoor het vertrouwen in de auto niet optimaal was, iets wat op dit circuit juist van het grootste belang is."

Hoe groot de teleurstelling ook is, de verbazing over het sterke optreden van Mercedes is zo mogelijk nog groter: "Ik denk dat iedereen daar ontzettend verbaasd over is, Mercedes zelf waarschijnlijk niet in de laatste plaats, al voelde de auto van ons vandaag ook al beter aan dan gisteren."

"Helaas bleef het gat naar Merceden nagenoeg gelijk en zijn we er wat dat betreft weinig mee opgeschoten", vervolgt Vettel, die de zege weliswaar nog niet helemaal uit zijn hoofd heeft gezet, maar Mercedes wel wegzet als de grote favoriet.

"Met zo'n groot verschil moet je Mercedes wel als de grote favoriet voor de overwinning beschouwen. Aan de andere kant is de zondag weer een hele nieuwe dag en we hebben als Ferrari als eens aangetoond dat alles mogelijk is hier. Onze auto is goed en ik kijk dan ook uit naar de dag van morgen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen