Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verbaasde Vettel: "We verliezen het in de bochten"

Sebastian Vettel gaf in de Ferrari zeven tienden toe op de poleposition-tijd van Lewis Hamilton, een onverwacht groot gat. Waar Vettel eerst alleen maar kon raden naar het hoe en waarom van die achterstand, denkt hij nu te weten waar Ferrari terrein verliest.

"Op de rechte stukken zien we dat we er qua topsnelheid goed bij zitten, dus we verliezen het in de bochten", concludeert Sebastian Vettel. "We verliezen overal wel wat, maar het de meeste tijd verliezen we in langzamere bochten."

"Ik had de balans van de auto bovendien niet helemaal op orde, waardoor het vertrouwen in de auto niet optimaal was, iets wat op dit circuit juist van het grootste belang is." Hoe groot de teleurstelling ook is, de verbazing over het sterke optreden van Mercedes is zo mogelijk nog groter: "Ik denk dat iedereen daar ontzettend verbaasd over is, Mercedes zelf waarschijnlijk niet in de laatste plaats, al voelde de auto van ons vandaag ook al beter aan dan gisteren." "Helaas bleef het gat naar Merceden nagenoeg gelijk en zijn we er wat dat betreft weinig mee opgeschoten", vervolgt Vettel, die de zege weliswaar nog niet helemaal uit zijn hoofd heeft gezet, maar Mercedes wel wegzet als de grote favoriet. "Met zo'n groot verschil moet je Mercedes wel als de grote favoriet voor de overwinning beschouwen. Aan de andere kant is de zondag weer een hele nieuwe dag en we hebben als Ferrari als eens aangetoond dat alles mogelijk is hier. Onze auto is goed en ik kijk dan ook uit naar de dag van morgen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi