Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verbazing in F1 over nieuwe Red Bull-bolide: "Dit is zeer indrukwekkend"

De nieuwe Red Bull werd woensdagochtend voor het eerst aan de wereld getoond. De RB18, uit de koker van topontwerper Adrian Newey, zorgde voor opschudding bij velen in de F1-paddock.

Toen Max Verstappen woensdagochtend klokslag 09:00 uur uit de Red Bull-pitbox in Barcelona reed, waren alle ogen op en rond het Circuit de Barcelona-Catalunya op hem gericht. Vooral op de RB18 waar hij in zat, want die had eigenlijk niemand buiten het Red Bull-team mogen aanschouwen. Het zorgde voor veel rumour in de paddock, want Adrian Newey kwam met een heel bijzonder design. Vooral de sidepods zijn ingenieus en lijken weinig op de sidepods van de andere teams. Ted Kravitz, F1-expert bij het Britse Sky Sports , was zeer onder de indruk. "Het grote verhaal van vandaag voor mij is de nieuwe Red Bull en hoe deze eruit ziet. Het is een auto die alles heeft. Dit is de eerste keer dat we 'm zien, maar deze wagen heeft alle toeters en bellen!"

Red Bull heeft alles wat de andere wagens hebben, in een!

Er zijn vele dingen te zien op de wagen van Red Bull die men bij andere teams eerder al zag qua ideeën en concepten. Het verschil? Newey heeft al die concepten op een en dezelfde auto gekregen. "Het heeft de lage neus, het heeft alle kleine gaatjes die Ferrari heeft, het heeft de vorm sidepods die Mercedes ook heeft. Alle trucjes van alle andere bolides die we in de paddock zien, zitten allemaal op deze wagen", jubelt Kravitz. "Het is enorm indrukwekkend om het design van deze Red Bull te zien. Deze bolide is heel, heel erg anders."

Oud-technisch directeur onder de indruk

Kravitz is niet alleen. "Er werd veel verwacht en Red Bull stelt niet teleur. Deze auto is op vele vlakken helemaal anders", schrijft Gary Anderson, voormalig technisch directeur van onder meer Jordan F1 bij The Race . "Red Bull heeft veel dingen op de auto die er heel goed bij lijken te passen, maar heel lastig zullen zijn voor andere teams om op hun eigen bolides te introduceren. Dat is alles waar je om kan vragen dit seizoen." De tweede vraag is natuurlijk of het snel is. Tijdens de eerste testdag in Barcelona was Verstappen zeker niet snel, maar tijdens de testdagen draait het daar niet om. Met de betrouwbaarheid van de RB18 zit het vooralsnog in ieder geval goed.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap