Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RB20

Verbazing over Verstappens RB20: "Had het niet zó goed verwacht"

De eerste twee races van het Formule 1-seizoen 2024 laten duidelijk zien: Red Bull is opnieuw het te kloppen team. Het toch wel radicale ontwerp van de RB20 pakt dus goed uit. Reservecoureur Liam Lawson had dat al snel in de gaten.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Kun je een nog dominanter seizoen hebben dan in 2023? Vorig jaar won Red Bull namelijk 21 van de 22 races. Het lijkt bijna onmogelijk voor de Oostenrijkse equipe, maar de start van dit seizoen in de Formule 1 is ronduit indrukwekkend te noemen. Twee keer een 1-2 en een zeer overtuigende Max Verstappen die inmiddels op 56 overwinningen staat in de koningsklasse van de autosport.

Waar Red Bull had kunnen kiezen voor een relatief simpele doorontwikkeling van de RB19, is dat zeker niet het geval geweest met de RB20. De technische kopstukken spreken van een evolutie en niet van een revolutie, maar toch zitten er heel wat nieuwe technische snufjes op de bolide. En dat pakt voorlopig dus zeer goed uit met nu al 38 punten voorsprong in het constructeurskampioenschap op nummer twee Ferrari.

'Nog sneller'

Hoe kijkt reservecoureur Liam Lawson, die in de simulator nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de RB20, eigenlijk naar de nieuwe auto? Het wordt hem gevraagd in de Sky Sports F1 Podcast. "Ik was me er vrij goed van bewust dat de auto ook dit jaar competitief zou zijn, bijna net zo goed als de auto van vorig jaar."

"En natuurlijk is er altijd een hype in de wintermaanden over teams die misschien dichterbij komen. Iedereen ontwikkelt de auto, maar wanneer iedereen de inhaalslag maakt, is Red Bull ook aan het ontwikkelen en loopt het team weer verder uit op hetzelfde moment", zo legt de coureur uit Nieuw-Zeeland uit.

"Vorig jaar heb ik zelf veel tijd doorgebracht in de simulator om wat ontwikkelingswerk voor de RB20 te doen. Toen ik wist ik al dat er nog wat verbeteringen in de performance zouden komen aan het einde van 2023 en dat we zouden winnen in datzelfde jaar."

"Als we rondetijd konden vinden in de simulator voor de auto van dit jaar, dan zou het nog sneller gaan. Ik had een goede indicatie dat de auto heel goed zou worden, maar misschien niet niet zó goed als nu het geval is. Het team heeft duidelijk fantastisch werk geleverd", zo sluit de reservecoureur van Red Bull af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'