Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verbetering pitstops hebben hoogste prioriteit bij Renault

In de Formule 1 worden races soms gewonnen door tienden van seconden. Pitstops en een goede strategie vormen daarbij twee essentiële onderdelen. Bij Renault ging het op dit vlak te vaak fout in het afgelopen seizoen.

Het F1-team van Renault wist in Abu Dhabi de zesde plaats in het WK bij de constructeurs over te nemen. Een positie die de nodige miljoenen extra oplevert. Na afloop van de race liet Nico Hulkenberg al weten dat het team moet investeren in de equipment voor de pitcrew. Cyril Abiteboul van Renault onderschrijft de noodzaak om in 2018 beter voor de dag te komen tijdens de pitstops. In Abu Dhabi was het Carlos Sainz die door het team werd weggestuurd, maar zijn rechter voorwiel was niet goed bevestigd. Het was een van de mislukte stops van Renault dit seizoen.

" De pitstops waren een van onze grootste problemen dit seizoen, samen met de betrouwbaarheid. Dat is een van de aandachtspunten deze winter. We gaan ook de organisatie herstructureren op dit vlak om meer focus hiervoor te krijgen", laat Abiteboul weten. " De wielmoer voor volgend seizoen is al aangepast, omdat we geen herhaling van de problemen van dit jaar willen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'