Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verdrietige Verstappen treurt om Belgische GP en doet oproep aan F1-bazen

Max Verstappen zou het heel erg zonde vinden als de Belgische GP van de kalender verdwijnt en voor een andere GP 'dicht bij de stad' wordt vervangen. Hij hoopt dat het geen trend is die zich doorzet.

Het is geen geheim dat Max Verstappen zich als een vis in het water voelt op Spa-Francorchamps. De Nederlander reed er al duizenden kilometers en genoot daar met volle teugen van. Het heeft er echter alle schijn van dat hij volgende week zijn voorlopig laatste Formule 1-meters rijdt op het iconische circuit in de Belgische Ardennen. Dat vindt hij heel jammerlijk, zo vertelt de regerend kampioen als hij in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt geconfronteerd met de mogelijkheid dat de race in 2023 niet meer op de kalender staat. "Het is verdrietig", begint Verstappen zijn relaas. "Het is mijn favoriete circuit en een geweldig circuit om op te rijden", zo zucht hij.

Bereikbaarheid

Daar waar nieuwe Formule 1-Grands Prix opduiken in (lokaal) goed bereikbare gebieden, zoals in Miami, Las Vegas of in het Midden-Oosten, zo is het op Spa-Francorchamps vaak een logistieke uitdaging. Toch mag dat volgens Verstappen geen reden zijn om de race in te ruilen. "Ik snap dat het wat lastig is om dit circuit te bereiken, als je het vergelijkt met andere circuits. Qua verkeer is soms het wat onhandiger." "Toch is het een iconisch circuit en ik wil mezelf in 2028 of wanneer dan ook niet alleen op stratencircuits zien rijden die dicht bij een grote stad liggen, alleen maar omdat dat beter is voor de betrokkenheid van de fans."

Er is een limiet

Verstappen doet dan ook een oproep aan de F1-bazen, nu er steeds meer mooie circuits verdwijnen en er zoals in Miami, Las Vegas en Saoedi-Arabië stratencircuits voor terug in de plek komen. "Je hebt deze soort iconische races nodig op de kalender. Ik snap dat iedereen geld wil verdienen, maar ook daar zit een limiet aan." "Het is namelijk belangrijk om deze circuits, hele coole circuits, op de kalender te houden, in plaats van constant op stratencircuits te racen. Daar zijn deze F1-bolides in mijn optiek namelijk ook niet voor ontwikkeld."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden