Verdwijnt de finishvlag in de Formule 1?

14 jun. 2018 13:11 Ruud Dimmers 0 reacties
Na het debacle tijdens de Grand Prix van Canada overweegt de FIA om de finishprocedure aan te passen. Mogelijk gaat hierbij de traditionele finishvlag vervallen, om vervangen te worden door een computergestuurd systeem.

Volgende traditie staat op de toch

In Canada werd de race na 69 van de 70 ronden afgevlagd door een fout in de communicatie. Wedstrijdleider Charlie Whiting geeft aan dat dit issue voorkomen had kunnen worden als er gebruik werd gemaakt van een automatisch systeem.

Whiting pleit dan ook voor een automatisch systeem in de toekomst. "De geblokte vlag is een traditie, maar ook gevoelig voor fouten. Een optie die we hebben is om de finishvlag te tonen op een scherm. Als we kiezen voor een automatisch systeem dan moet dit wel goed doordacht zijn."

Om die reden wil Whiting dat er geen overhaaste beslissing wordt genomen. Het incident tijdens de Grand Prix van Canada was een zeldzaam menselijk falen erkent ook Whiting.

"We moeten bekijken of het nodig is om de gehele procedure te veranderen naar aanleiding van een fout die eens in de tien jaar optreedt. Dat valt te betwijfelen, maar we willen het toch onderzoeken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen