Vergelijk: De Ferrari van 2017 vs 2018

24 feb. 2018 07:01 Ruud Dimmers 0 reacties

Het Formule 1 team van Ferrari lanceerde donderdag de SF71-H. De opvolger van de succesvoller SF70-H. Na een succesvol 2017-seizoen hebben de Italianen met man en macht gewerkt aan het verbeteren van hun bolide. 

De SF71-H is een mooie verschijning geworden en op een aantal vlakken flink onder handen genomen.

Vanuit het boven- en vooraanzicht is duidelijk zichtbaar dat de nieuwe Ferrari een doorontwikkeling is van zijn voorganger. 

De neus is nagenoeg ongewijzigd en de voorvleugel heeft diverse wijzigingen ondergaan, maar schokkend is het niet. De brake-ducts van de 2018 versie zijn daarentegen veel kleiner.

Wat opvalt is dat de hoge en kleine openingen van de sidepos nog kleiner zijn geworden.

Ferrari heeft voor een andere strategie bij de bardgeboards gekozen. Het witte bardgeboard (2017) heeft in 2018 een compleet andere vorm gekregen. Let daarbij ook op de knik in het donkere deel.

De zijstructuur van vleugelementen was in 2017 al druk. Dit jaar is het nog drukker geworden. Deze ingewikkelde aerodynamische materie moet niet alleen zorgen voor meer downforce en een optimale geleiding van de wind, het moet ook de wind de sidepods inblazen. Daar zien we nu twee kleine openingen in plaats van een.

Achter zien we vanzelfsprekend een nieuwe enginecover zonder shark-fin, maar met een kleine T-wing. De 2018-variant is uitgerust met een compleet nieuwe achtervleugel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen