Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vergelijk: De Williams van 2017 en 2018

Het Formule 1 team van Williams presenteerde de FW41. De bolide waarmee Sirotkin en Stroll op jacht gaan naar WK-punten. Los van de kleurstelling is het een compleet andere bolide. Dit wordt al snel duidelijk als je de auto's naast elkaar zet. Aan de hand van drie foto's licht Racingnews365 de opvallendste veranderingen toe.

De neus van de Williams is veel platter en rechter geworden, wat meer in lijn ligt met de neus van Mercedes in 2017. Het team heeft gekozen voor een flink gewijzigde voorvleugel die bij de gehanteerde vleugelelementen grote gelijkenissen vertoont met het exemplaar waarmee Red Bull eind 2017 testte. Nieuw is ook het extra vleugeltje aan de zijkant van de neus ter hoogte van het Pirelli logo.

Zetten we de beide auto's naast elkaar dan zijn de verschillen erg duidelijk zichtbaar. Direct in het oog springen de sidepods, bardgeboards en overige vleugels. De sidepods zijn veel hoger en verder naar achteren geplaatst. Rondom de sidepods zijn diverse vleugels geplaatst, conform het voorbeeld van Ferrari uit 2017. De FW41 verschilt op dat punt sterk van zijn voorganger die erg 'clean' was.

Vanuit het zijaanzicht zijn de verschillen nog duidelijker te zien. Ja, voor de oplettende lezer: We hebben de Williams van 2017 gespiegeld. De FW40 was erg clean aan de zijkant met nauwelijks extra vleugeltjes. Zijn opvolger is juist een aerodynamisch 'wonder' op dat vlak. Geribbelde bargdeboards, extra vleugels rondom de sidepods. Volop complexe aerodynamische toepassingen op de Williams. De haaienvin uit 2017 heeft plaatsgemaakt voor een semi-hoge motorkap. Wat ons betreft aanzienlijk mooier dan de vierkante vin. Williams koos voor een mini T-wing die net voor de achtervleugel zit, maar die is op deze foto erg lastig te zien.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'