Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule E

Vergne: "Als Hamilton de F1 saai vindt, moet hij in de Formule E stappen"

Jean Eric Vergne liet tijdens zijn Formule 1-carriere geen overweldigende indruk achter. De Fransman maakt echter wel indruk in de Formule E, waar hij dit jaar zijn de tweede wereldtitel op rij veroverde. Het doel van de oud Red Bull-coureur is dan ook om volgend seizoen zijn derde wereldtitel te winnen, al wil hij een terugkeer naar de Formule 1 nog niet uitsluiten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula E

Tegenover de Gazzetta dello Sport laat de onlangs wereldkampioen geworden Vergne weten dat hij graag tegen Lewis Hamilton zou rijden in de Formule E-klasse. "Als Lewis zegt dat hij de Formule 1 soms saai vindt, dan zou hij snel de overstap moeten maken naar de Formule E. Bij ons is het namelijk altijd een spektakel! Zonder grappen, ik zou graag tegen Lewis rijden en daarnaast ook de Hamilton van de Formule E worden. Dan moet ik echter nog drie titels winnen!"

Op het moment gaat het Vergne voor de wind, maar dat is niet altijd het geval geweest. Na zijn carrière in de Formule 1 beleefde de Fransman een moeilijke periode in zijn leven: "Toen de Red Bull-familie na drie jaar afscheid van me nam had ik geen team meer, geen geld en eigenlijk ook geen toekomstperspectieven meer. Ik was pas vierentwintig jaar oud en mijn racecarrière leek al voorbij."

"Ik herpakte me echter en ging opzoek naar een nieuwe uitdaging. Die kreeg ik als testrijder bij het team van Ferrari. Dat was een geweldige ervaring, het was fantastisch om deel uit te maken van de Ferrari-familie. In die tijd vond ik ook mijn weg in de Formule E en nu hoop ik dat Ferrari ooit deel gaat nemen aan deze klasse. Dat zou de cirkel rond maken", aldus een gedreven Vergne, die overigens ook een terugkeer in de Formule 1 niet uitsluit.

"De Formule E-wagens zijn natuurlijk niet zo snel als de Formule 1-bolides maar toch is het een uitdaging om met deze wagens te rijden. Voor nu concentreer ik me dan ook op de Formule E van volgend seizoen, maar ik sluit een terugkeer naar de F1 niet uit. Mocht er een aanbod komen, dan is dat altijd bespreekbaar!"

1 reactie

    Live Formule 1 wintertest 21 februari met Max Verstappen