Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vergne haalt uit naar Red Bull: "Ze zijn niet te vertrouwen"

Met name het begin van zijn Formule E-carrière verliep met vallen en opstaan, maar Jean-Éric Vergne is eindelijk de grote man van de elektrische klasse. De Franse F1-verschoppeling veroverde afgelopen weekend zijn allereerste wereldtitel. Met een vervelend gevoel kijkt hij terug naar zijn tijd in de koningsklasse, met name naar hoe het verhaal eindigde.

Vergne was namelijk via Red Bull in de Formule 1 geplaatst. De Fransman maakte in 2012 zijn debuut, als coureur van Toro Rosso. Zijn toenmalige teamgenoot was Daniel Ricciardo. Nadat bekend werd dat Mark Webber zou stoppen, werd duidelijk dat een van de Toro Rosso-rijders de geliefde Australiër mocht vervangen. De keuze viel uiteindelijk op Ricciardo, waardoor Vergne nog een jaar door moest bij Toro Rosso. In dat jaar kreeg hij de jonge Rus Daniil Kvyat als teammaat. Vergne scoorde meer WK-punten (22 om 8) en de weg naar Red Bull leek te zijn geplaveid toen de geruchten steeds sterker werden dat Sebastian Vettel naar Ferrari zou gaan, maar pardoes koos de energiedrankjesfabrikant voor Kvyat. Dat zit Vergne, bijna vier jaar later, nog altijd dwars.

“Ik had meer punten dan Daniil”, zegt de FE-wereldkampioen tegenover Autosport . “Ik was duidelijk beter. Toen ik de Formule 1 moest verlaten”, zegt Vergne, aangezien Toro Rosso verder ging met Max Verstappen en Carlos Sainz. “Toen ik de Formule 1 moest verlaten zat ik vol negatieve emoties. Ik was zeer gefrustreerd. Het vertrouwen in Red Bull was helemaal weg en ik was persoonlijk de kluts kwijt door het gebeuren.” Vergne trok met zijn ziel onder de arm naar de FE, waar het zoals bovenvermeld ook niet gelijk wilde vlotten. Pas aan het einde van zijn derde seizoen (Montréal 2017) werd een eerste zege geboekt, waarop de 28-jarige dit jaar met de titel aan de haal ging.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"