© Techeetah

Nieuwsoverzicht

Vergne over samenvoegen Formule 1 en Formule E: "Gunstig voor mij"

Voormalig Red Bull-protegé Jean-Éric Vergne staat open voor het idee om de Formule 1 en de Formule E ooit samen te voegen. Zelf is de Fransman actief in de volledig elektrische klasse.

Het was op het FIA-gala dat Jean-Éric Vergne zich liet verleiden tot die opmerking: "Ik denk dat de Formule 1 altijd de Formule 1 zal blijven en dat de status van top autosportklasse intact zal blijven. Formule E kan in mijn ogen niet wedijveren met de Formule 1, maar ik heb ook gehoord dat de twee klassen op een dag mogelijk in elkaar opgaan."

"Als bij een dergelijke fusie de top van zowel de Formule 1 als de Formule E gehandhaafd blijft, is dat mogelijk goed nieuws voor mij", aldus de Fransman die voor zichzelf op die manier de loper terug naar de Formule uitgelegd ziet liggen.

Vergne is de regerend kampioen in de Formule E. Hij zocht zijn heil in de elektrische klasse, nadat er in 2015 geen plek meer voor hem was in de Formule 1. Toro Rosso koos er toen voor om met Max Verstappen en Carlos Sainz in zee te gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen