Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Verkoopt Red Bull één van haar F1-teams?

Het gerucht dat Red Bull haar zusterteam Visa Cash App RB (RB) gaat verkopen, duikt weer op. Verhalen in de Duitse media liggen daaraan ten grondslag.

Tsunoda Qualifying Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nu AlphaTauri sinds dit seizoen in RB is omgedoopt, leken de verhalen over een mogelijke verkoop van het team naar de achtergrond verdwenen. Toch gaan de geruchten al langer. In 2023 ging het vaak over het feit dat de Red Bull-eigenaren niet tevreden zouden zijn over het zusterteam en de kosten niet tegen de baten opwogen.

Die geruchten werden op dat moment vakkundig ontkend door toenmalig AlphaTauri-teambaas Franz Tost, die stelde dat er geen plannen waren voor een verkoop. "Ik heb een aantal zeer goede gesprekken gevoerd met Oliver Mintzlaff. Hij bevestigde dat de aandeelhouders Scuderia AlphaTauri niet zullen verkopen, en dat Red Bull het team in de toekomst zal blijven steunen. Al deze geruchten zijn nergens op gebaseerd."

Tot nu toe is het team ook inderdaad niet verkocht door Red Bull. De naam AlphaTauri verdween en werd ingeruild voor Visa Cash App RB, de nieuwe hoofdsponsoren, terwijl de banden met Red Bull juist verder werden aangehaald. Het team koopt zoveel mogelijk onderdelen binnen de huidige reglementen en werkt weer intensief samen met de hoofdmacht. Er is op sportief gebied ook duidelijk een stap gezet ten opzichte van vorig jaar, toen AlphaTauri het grootste gedeelte van het jaar het slechtste team op de grid was. Nu staat RB met zeven punten zesde in het constructeurskampioenschap en is het potentieel veel groter.

Marko reageert

Uitspraken van de Duitse media én Helmut Marko zorgen er nu voor dat de geruchten over een verkoop weer oplaaien. De Oostenrijker zei het volgende bij OE24: "Er zijn veel geïnteresseerde partijen, maar uiteindelijk is het een beslissing van de aandeelhouders. De prijs is hoog voor een team, er is nog niets beslist."

Het lijkt er dus op dat Red Bull nog steeds over een mogelijke verkoop nadenkt. Dat is opvallend, want de geïntensiveerde samenwerking en opening van een afdeling in Groot-Brittannië - RB is gevestigd in Faenza, Italië - wijzen op een andere aanpak. Wellicht dat de Red Bull-eigenaren alsnog tot inkeer zijn gekomen en nu toch van het team af willen. De tijd zal het uitwijzen.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"