Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Vermeulen hoopt op mooie samenwerking: "Netflix heeft de F1 veel gebracht"

De Formule 1 heeft de laatste jaren een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. Na meerdere pogingen is het de F1 gelukt om voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten en dat komt mede door de succesvolle Netflix-serie Drive to Survive. In het vijfde seizoen van het populaire maar ook bekritiseerde programma zien we waarschijnlijk ook Max Verstappen terug.

Verstappen Sainz Monza
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen heeft zich in het verleden duidelijk uitgelaten over de Netflix-serie Drive to Survive. De wereldkampioen ziet dat de serie de Formule 1 vooral in Noord-Amerika veel populariteit heeft gebracht, maar ziet tegelijkertijd aan hoe de serie veel momenten door elkaar haalt om er een spannendere show van te maken. Dat is iets wat de sportman in Verstappen niet kan waarderen en dus werkte de Red Bull Racing-coureur niet mee aan de voorgaande seizoenen van de bekende serie. In 2023 is het de bedoeling dat we Verstappen wél terugzien in het vijfde seizoen van de serie.

RacingNews365 sprak over de mogelijke entree van Verstappen in de Netflix-serie met Raymond Vermeulen, manager van zowel Max als Jos Verstappen. "De serie van Netflix is natuurlijk belangrijk geweest voor de groei van de populariteit van de Formule 1 op de Amerikaanse markt. Het is echter een feit dat ze draaien wat ze draaien en dat je eigenlijk geen invloed hebt op hoe ze jou gaan neerzetten. Natuurlijk begrijp ik dat drama en sensatie prachtige televisie oplevert, maar ik denk dat het ook belangrijk is dat je weet hoe je wordt neergezet", aldus Vermeulen over waarom Verstappen er tot nu toe voor heeft gekozen om niet mee te werken aan de serie.

Volgend jaar zouden we de Nederlander echter wel terug kunnen zien in de serie, doordat de partijen op dit moment met elkaar samenwerken. "Dit jaar wil Max meewerken aan de serie, maar logischerwijs willen we wel weten hoe de storyline er ongeveer uit zal zien, wat het verhaal zal zijn en wat de bijdrage van Max zal worden. Ik denk dat dat heel terechte vragen zijn. Dit draait in principe niet alleen om Max, maar ook om de andere F1-coureurs. In gesprek met de Formule 1-organisatie is dit besproken en heeft men besloten dat iedereen meer inspraak zal krijgen en dat is in mijn ogen een goede zaak."

"Zowel met de FOM als Netflix hebben we hier goede gesprekken over gehad en ik verwacht een mooie bijdrage van Verstappen in het volgende seizoen van de serie", spreekt de immer kalme Vermeulen zich uit over waarom Verstappen dit seizoen wel meewerkt aan de serie.

Door de Netflix-serie maar vooral ook door de overname van Liberty Media, hebben F1-coureurs op dit moment veel meer te maken met de media dan enkele jaren geleden. Een verandering die Vermeulen van dichtbij heeft meegemaakt, doordat hij eerder al met Jos Verstappen samenwerkte gedurende zijn F1-carriere.

Max is zijn tijd vooruit en dat was eigenlijk al in de Formule 3 en zelfs al in de karting zo

- Raymond Vermeulen

"In deze tijden wordt er veel gebruik gemaakt van social media, maar daar hebben we met Max eigenlijk duidelijke lijnen liggen. Op de kanalen zoals op onze Verstappen-site publiceren wij de stukken en op de social media publiceert Max wat hij wil delen. Hij is daar zeker heel behoudend in, hij kiest er zelf voor hoeveel hij zich open wil stellen of juist niet."

"Wanneer je tijden van nu vergelijkt met die van de jaren '90 toen Jos begon, kun je daar eigenlijk geen vergelijking van maken. De wereld was toen zo anders en we bevonden ons in een andere situatie toen. Als je ziet hoe we met Max aan de slag zijn gegaan al een jaar of tien geleden, dan denk dat daarin alles goed is gegaan, maar dat komt vooral doordat Max altijd gepresteerd heeft. Dat is eigenlijk de rode draad geweest en dat maakte het ook makkelijker om de puzzel te leggen", aldus Vermeulen, die concludeert dat de groei nog altijd in een extreem stijgende lijn gaat.

"Max is zijn tijd vooruit en dat was eigenlijk al in de Formule 3 en zelfs al in de karting zo. We hebben nu een lang contract met Red Bull Racing, maar ook daarna zie ik nog genoeg mogelijkheden. Laten we het wel gewoon jaar na jaar bekijken. Max is puur en daardoor denk ik dat veel mensen zich aan hem verbinden. Dat is gewoon zijn kracht, what you see is echt what you get en dat herkennen mensen in hem."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team