Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verongelijkte Wolff benadrukt opnieuw: "Verstappen een waardig F1-kampioen"

De Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi ligt nu ruim een maand achter ons. Hoewel Mercedes-teambaas Toto Wolff de gebeurtenissen aldaar allerminst vergeten is, wil hij niks afdoen aan de wereldtitel van Max Verstappen.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RN365

De Grand Prix van Abu Dhabi is nu ruim een maand geleden. Het nieuws dat Mercedes geen beroep meer zou aantekenen tegen de uitslag van die race kwam iets later en sindsdien is Max Verstappen definitief de nieuwe wereldkampioen Formule 1. Die dikke streep heeft Toto Wolff echter nog niet onder de gebeurtenissen kunnen zetten en dat zal hij voorlopig waarschijnlijk ook niet kunnen.

Gevraagd of het 'drama' van Abu Dhabi nu achter hem ligt, antwoordt Wolff in gesprek met Kronen Zeitung dan ook ontkennend: "Dat zullen we nooit vergeten. Wat Hamilton daar overkwam, is gewoon verkeerd. Hamilton was onverslaanbaar die dag, totdat de wedstrijdleiding de lont in het kruitvat stak door tot drie keer toe de reglementen naast zich neer te leggen."

Wolff echter neemt Max Verstappen of Red Bull in dat opzicht niks kwalijk, zo blijft hij benadrukken: "Wat er gebeurde zal altijd lastig te begrijpen zijn, het zal ons altijd blijven achtervolgen. Maar kijkend naar het hele seizoen is Max Verstappen een waardig wereldkampioen Formule 1."

"Echter, op die ene dag was de ene coureur beter dan de andere, maar de betere coureur heeft die dag niet gewonnen", zo besluit Wolff.

Ook interessant:

Wat verdient Max Verstappen?

Hoeveel miljoenen euro's nemen Verstappen en Hamilton mee naar huis? Bekijk hieronder de video met het overzicht van F1-salarissen.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

31 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez