Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Veroorzaakte Verstappen per ongeluk het probleem bij Leclerc? "Je ergste nachtmerrie"

De race van Charles Leclerc leek al snel een verloren race te zijn toen hij in de derde ronde op Spa-Francorchamps een pitstop moest maken.

Verstappen Leclerc Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Charles Leclerc moest al in de derde ronde van de Belgische Grand Prix een pitstop maken, omdat er een 'tear off' vastzat in zijn voorremmen, die daardoor geen koeling meer kregen en dreigden te oververhitten.

Een tear off is een plastic laagje dat een coureur over het vizier van zijn helm heeft zitten. Er zitten veel van die laagjes op het vizier van een helm, die een coureur er een voor een af kan halen in het geval zijn helm vies wordt. Zo kan hij weer beter zicht creëren.

			© XPBimages
	© XPBimages

Verstappen gooide roet in het eten van Leclerc

Door zijn pitstop viel Leclerc tijdens de safety car helemaal terug tot achteraan het veld en was zijn strijd met Verstappen zo goed als voorbij. Op dat moment lag hij namelijk op P9, vlak achter de Red Bull-coureur, die op P8 lag.

Na afloop van de race blijkt het Verstappen te zijn geweest die een tear off van zijn vizier haalde en deze naast zijn auto gooide. En waar kwam deze terecht? Natuurlijk precies in de brake duct van zijn titelconcurrent, wiens race daardoor werd gehinderd.

Verstappen: "Hoop niet dat het de mijne was"

Verstappen vertelt waarom hij zich genoodzaakt zag om al in ronde één een tear off van zijn helm te halen. "We wilden niet te veel risico nemen in de eerste ronde, maar mensen kwamen links en rechts uit het grind de baan op, wilden hun plek verdedigen en ik probeerde me er zoveel mogelijk niet mee te bemoeien."

"Lewis' auto was volgens mij kapot, dus hij hield in de tweede sector iedereen op. Iedereen probeerde daar van te profiteren. Toen gingen sommigen te wijd en moest ik uitwijken en daarna opnieuw weer voor de langzame Lewis."

"Het was super hectisch", vervolgt Max. "Er kwam ook zoveel modder ook vrij van de grond, waardoor ik een tear off van mijn helm moest halen, want ik kon niets zien na die tweede sector waarin iedereen door het grind en het gras reed. Gelukkig overleefden we het!"

Op de onboardbeelden wordt duidelijk dat het inderdaad Verstappens tear off was. "Dat wist ik niet. Ik hoop niet dat het de mijne was. Dat is super ongelukkig. Je bent als coureur altijd bang dat dat gebeurt als je in een groep rijdt, maar zeker op een circuit als deze doe je de tear offs snel af. Dat is je ergste nachtmerrie, maar helaas gebeurt het soms toch."

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt