Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verrassende winnaar in Formule 2-race Monza, De Vries pakt puntje

De hoofdraces op de Hungaroring en Spa-Francorchamps waren een prooi voor Nyck de Vries, maar het 23-jarige racetalent uit Sneek heeft er geen drie op drie van kunnen maken. Na een zwak optreden in de kwalificatie kwam De Vries in de hoofdrace op het Autodromo Nazionale Monza in de eerste van twee Formule 2-wedstrijden van dit weekend niet verder dan P10.

De Nederlander had vanaf de elfde startplaats aan moeten vangen en kwam tot overmaat van ramp zeer slecht weg bij het doven van de startlichten. De Prema-rijder knokte zich in de tweede helft van de race nog knap terug, om uiteindelijk precies één puntje te scoren.

De winst ging verrassend naar Tadasuke Makino. De jonge Japanner was nog áchter De Vries gestart, maar had via een uitgekiende strategie de leiding weten te veroveren. Makino's teammaat Artem Markelov, die over vier weken zijn debuut mag maken als vrijdagtester bij Renault op zijn thuisbaan in Sochi, maakte het Russian Time-feest compleet door als tweede over de meet te komen. Titelrivalen George Russell en Lando Norris vochten een geweldig duel uit op de baan. De laatstgenoemde leek zijn twee jaar oudere landgenoot in te hebben gerekend, tot de ART-coureur terugvocht. Russell kwam als vierde over de meet en bouwt daarmee zijn voorsprong in de titelstrijd op Norris uit. De McLaren-protégé werd uiteindelijk zesde. De sprintrace van de Formule 2 vindt op zondagochtend plaats. De Vries start vanaf de tiende plek, hij kwam tekort om profijt te hebben van de omgekeerde grid-regeling.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"