Verschillende teams tonen interesse in F1-motoren Aston Martin

02 jan. 2018 11:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Niet alleen het F1-team van Red Bull Racing is enthousiast over de mogelijke komst van Aston Martin motoren. Volgens de autofabrikant hebben diverse teams interesse getoond in hun plannen.

Teams enthousiast over Formule 1 plannen Aston Martin

Aston Martin is een van de partijen die zeer geïnteresseerd is in een rol als motorleverancier in de F1. Mogelijk dat het sportautomerk vanaf 2021 actief wordt als motorleverancier in de Formule 1.

In dat jaar komt er een nieuwe motorformule die aanzienlijk minder complex is. Dit geeft nieuwe fabrikanten de mogelijkheid om toe te treden tot de F1. Aston Martin is daarin zeer geïnteresseerd en werkt momenteel nauw samen met Red Bull. Om het motoren programma vorm te geven heeft het al diverse specialisten losgeweekt bij onder andere Ferrari.

CEO Andy Palmer liet eerder al weten dat hij erg enthousiast wordt over het gepresenteerde concept voor de nieuwe F1-motoren. Binnen Aston Martin lijken alle seinen nu op groen te staan voor het Formule 1 project, maar men wacht op de presentatie van de officiële regels voor de motoren. Deze worden in 2018 bekend gemaakt.

"Ik heb een ruwe schatting gemaakt van de kosten en opbrengsten. Dat is nog een aanname omdat je niet alles inzichtelijk kan maken, waaronder het effect van marketing en de verkoop van onze auto's. We hopen dat we meer auto's verkopen en dat is ook de reden voor ons om dit te doen."

"Het draait om het opbouwen van een naam voor het grote publiek en we willen de strijd aan met merken als Ferrari, Lamborghini en McLaren. Ons plan is om een auto met te bouwen die kan concurreren met de Ferrari 488. De timing van de regels voor 2021 komt op een goed moment, want we willen dan ons nieuwe model presenteren."

Palmer laat weten dat diverse teams interesse tonen in de levering van Formule 1 motoren. Red Bull is er daar een van. In 2018 is Aston Martin zelfs de titelsponsor van het team. Tevens werken beide partijen samen op technologisch vlak en intensiveren ze deze samenwerking. Het logo van de sportautofabrikant prijkt in 2018 prominent op de Red Bull van Max Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen