© GP3 Series

Nieuwsoverzicht

Verschoor: "Ik hoop in Rusland weer op de grid te staan"

22 sep. 2018 11:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Richard Verschoor hoopt dat hij volgende week in Rusland opnieuw bij MP Motorsport mag instappen in de GP3. De jongeling debuteerde op Spa en Monza met wisselende resultaten in de klasse, maar over het algemeen was men tevreden met het optreden van de Nederlander.

Richard Verschoor wist in beide raceweekenden te scoren en staat met zes punten nu zeventiende in het GP3-kampioenschap. Een knappe prestatie voor iemand die voor het Belgische Grand Prix-weekend nog nooit in een GP3-auto had gezeten. Toch weet Verschoor een week voordat de vrije trainingen in Rusland beginnen nog niet helemaal waar hij aan toe is.

"Ik hoop in Rusland weer op de grid te staan, maar veel hangt af van of we het budget daarvoor rond kunnen krijgen. Het kan zijn dat ik in Rusland weer rijd, maar de kans dat het niet gebeurt is zoals het zich nu laat aanzien groter dan dat het wel gebeurt", zo laat Verschoor in gesprek met Racingnews365 weten.

Verschoor bewaart goede herinneringen aan het Sochi Autodrom, waar hij in 2016 imponeerde in de Noord-Europese Formule 4. Juist vanwege die baankennis zou Verschoor graag nog een kans krijgen om in te stappen: "Omdat ik daar al heb gereden, loop ik ten opzichte van anderen niet achter qua baankennis. Dat maakt het net allemaal wat eerlijker."

Aan de monteurs waar Verschoor in de vorige twee weekenden mee werkte zal het niet liggen, die waren enthousiast over wat Verschoor in Nederlandse dienst liet zien: "Die jongens wilden heel graag met me door, dus dat is super positief. Men denkt gelukkig ook graag mee over hoe we dat financiële gat kunnen dichten, maar het blijft lastig gedoe. Ik hoop in ieder geval dit weekend uitsluitsel te krijgen over of ik wel of niet rijd in Sotsji."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen