Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verschoor over F2-kansen: "Ik verwacht niet te winnen, maar ga er wel voor"

Terwijl Max Verstappen in Barcelona zijn rondjes reed in het kader van de F1-wintertests deed Richard Verschoor dat honderden kilometers verderop in het eveneens Spaanse Jerez. De jongeling kwam voor MP Motorsport uit in de Formule 2.

Een contract om ook daadwerkelijk te racen in de Formule 2 in 2019 heeft Richard Verschoor nog niet op zak, maar hij mocht voor MP Motorsport wel deelnemen aan de wintertests. Drie dagen lang draaide hij zijn rondjes tussen jongens als Nyck de Vries, Mick Schumacher en McLaren-testcoureur Sergio Sette Camara.

Of hij daarvan onder de indruk was? "Echt bijzonder vond ik dat niet. Die jongens zijn niet meer dan ik en bovendien heb je ook niet echt door met wie je de baan deelt. Ze komen natuurlijk weleens voorbij gereden, maar ik hecht niet zoveel waarde aan hun aanwezigheid", zo laat Verschoor weten in gesprek met RacingNews365 . Overigens verwacht Verschoor niet dat als hij mag instappen voor een volledig Formule 2-seizoen ("Alles hangt af van het budget"), hij direct zal winnen, juist vanwege de aanwezigheid van dat soort jongens: "Die gasten hebben gewoon een enorme voorsprong op mij. Zij beginnen misschien wel aan hun derde volledige Formule 2-seizoen, terwijl ik net kom kijken." "Ik verwacht dus niet dat ik zomaar win, want ik loop best ver achter, maar ik zal natuurlijk wel alles geven. Het zou me vervolgens niets verbazen als we een paar keer echt goed voor de dag kunnen komen", vervolgt de 18-jarige, die zich goed op zijn plek zegt te voelen bij MP Motorsport. "Ik voel me echt op mijn gemak bij dat team, niet in de laatste plaats omdat ik met iedereen goed op kan schieten. Ze zijn kritisch, maar tegelijkertijd ook heel geduldig en dat is gewoon heel erg prettig." Met medewerking van René Oudman.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"