Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 2

Verschoor zet vroegtijdig en noodgedwongen een punt achter zijn F2-seizoen

Met nog twee Formule 2-weekenden voor de boeg, is het seizoen van Richard Verschoor voorbij. De Nederlander heeft geen budget meer om verder te gaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MP Motorsport / Dutch Photo Agency

Richard Verschoor maakte dit jaar de overstap van de Formule 3 naar de Formule 2. Het hele seizoen lang al was hij bijna geen enkel moment zeker van zijn stoeltje bij het Nederlandse MP Motosport, omdat hij qua budget van race tot race leefde.

De Nederlander, in het verleden F4-kampioen en winnaar van de F3 Macau World Cup, was bezig aan een sterk rookieseizoen in de opstapklasse naar de Formule 1. Na zes van de acht raceweekenden stond hij op plaats tien in het kampioenschap. Hij won al een race en maakte theoretisch gezien zelfs nog kans op de titel.

Maar met nog twee raceweekenden te gaan komt zijn seizoen al vroegtijdig ten einde. De jonge coureur heeft geen budget meer om verder te gaan. Hij wordt vervangen door Red Bull-junior Jack Doohan, die dit seizoen uitkwam in de Formule 3 en volgend jaar waarschijnlijk de overstap gaat maken naar de Formule 2.

Verschoor laat weten teleurgesteld te zijn. "Helaas is dit het einde van het seizoen voor mij. Het mocht niet zo zijn. Een tekort aan budget heeft ervoor gezorgd dat ik niet verder ga in F2. Geld is altijd een van mijn grootste rivalen geweest en dit keer ben ik verslagen. Tegelijkertijd gaat er ergens anders weer een deur open als er een deur voor je dicht gaat. Dankjulliewel allemaal."

15 reacties

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg