Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2024

Verstappen worstelt en komt boven in derde training GP Australië

Het was Charles Leclerc die in de slotseconden van de vrije training de snelste was, nipt gevolgd door Max Verstappen. De Nederlander had even nodig om op stoom te komen.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Negentien coureurs stonden aan de start van de derde vrije training voor de GP van Australië. Logan Sargeant moest verstek laten gaan, maar niet vrijwillig. Alex Albon crashte op vrijdag snoeihard en zijn Williams-bolide is niet meer te gebruiken, aangezien het team (nog) geen reserve chassis klaar heeft staan. Teambaas James Vowles besloot een keiharde knoop door te hakken en de auto van Sargeant aan Albon te geven om zo de kans op punten te maximaliseren.

Zonder de Amerikaan brandde het F1-feest los op Albert Park. Het was vrij bewolkt tijdens de tweede oefensessie, waardoor het wat kouder was dan op vrijdag tijdens de trainingen. De banden moesten duidelijk wat langer worden opgewarmd voordat de coureurs er het maximale uit konden halen. Dat was te zien aan het begin van de sessie, waar de rondetijden met grote stappen werden verbeterd.

Het eerste kwartier van de training waren het Red Bull en Ferrari die op de medium banden voor het vermaak zorgden. De andere achttien coureurs lieten lang op zich wachten, maar op de medium banden wisselden de top vier coureurs elkaar af bovenaan het scorebord. Op het moment dat de andere teams zich ook meldden, was het Carlos Sainz die bovenaan het scorebord stond, 0,3 seconde sneller dan Charles Leclerc, Max Verstappen en Sergio Perez.

Uitslag Derde vrije training - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Snelle ronden

Achter Red Bull en Ferrari probeerde iedereen het in de eerste helft van de training op de zachte banden. Het gat naar de top vier was echter aanzienlijk. Mercedes kwam na wat geworstel met de W15 uiteindelijk nog tot 0,6 seconde van snelste man Sainz. Aston Martin en McLaren streden onderling voor de posities zeven tot en met tien.

Terwijl Verstappen en Perez tussendoor even een run met wat meer brandstoof aan boord afwerkten, zette de rest van het veld met nog twintig minuten te gaan nog eens aan voor een snelle ronde op de zachte banden. Dat zorgde voor wat verschuivingen op het scorebord.

De toppers wisten hun ronden op de medium banden in eerste instantie nauwelijks te verbeteren. Verstappen, Perez en Leclerc scherpten hun tijd ietwat aan, maar de tijd van Sainz op de medium banden bleef de snelste. De Spanjaard wist die niet meer aan te scherpen met het rode rubber.

Ondertussen mengde Mercedes zich in de strijd om de snelste tijd. Hamilton en Russell kwamen dicht in de buurt, maar visten uiteindelijk net achter het net. Toch lijken zij een antwoord te hebben gevonden na de matige vrijdag. Ook Fernando Alonso gaf minder terrein toe dan gisteren.

In de slotseconden lukte het plots toch wel op de zachte banden: Verstappen reeg eindelijk een ronde aaneen. Hij dook 0,057 onder de tijd van Sainz. En toen kwam daar ook Leclerc nog. Hij dook 0,020 onder de tijd van Verstappen: minimale verschillen, met Leclerc op P1, Verstappen op P2 en Sainz op P3.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China