Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

Verstappen stormt naar pole in sprintkwalificatie GP VS

Max Verstappen heeft de eerste startpositie voor de sprintrace in de Verenigde Staten gegrepen. De Red Bull-coureur troefde George Russell en Charles Leclerc af.

Verstappen Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eén vrije training en daarna gelijk een sprintkwalificatie, het was al een tijdje geleden. Voor het eerst sinds de Grand Prix van Oostenrijk wordt het sprintformat weer afgewerkt in de Formule 1. Carlos Sainz reed de snelste tijd in de oefensessie op het Circuit of the Americas, waardoor Ferrari op voorhand zeker als kanshebber werd gezien.

Om 23:30 uur Nederlandse tijd was het zover en sprongen de lichten op groen voor SQ1. De coureurs gingen verplicht op mediums naar buiten, met Lewis Hamilton die na de eerste runs op de eerste plaats stond. De Brit was een paar honderdsten sneller dan Charles Leclerc en kende zo een sterke start. Max Verstappen bezette de tiende plaats.

De baan werd echter sneller en sneller. Verstappen verbeterde in zijn tweede run en sprong naar de derde plaats. De wereldkampioen was zo veilig, in tegenstelling tot teamgenoot Sergio Perez. De Mexicaan raakte zijn eerste tijd kwijt wegens track limits, maar zou uiteindelijk SQ2 wel bereiken. Dat gold verrassend genoeg niet voor Oscar Piastri, die track limits overschreed en eruit lag. Esteban Ocon, Alex Albon, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou werden ook uitgeschakeld.

Uitslag Sprintkwalificatie - Verenigde Staten

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

SQ2 en SQ3

Ook in SQ2 waren het de mediums waar de coureurs verplicht op moesten rijden. Hamilton voelde zich thuis op die band en was wederom snel, maar moest dit keer wel Sainz voor zich dulden. Verstappen begon pas iets later aan zijn ronde en mengde zich ook in de debatten. De Nederlander kwam door een matige derde sector zestien duizendsten tekort ten opzichte van Sainz en nestelde zich op P2.

Maar waar Verstappen goede prestaties neerzette, zat de sessie erop voor Perez. De Mexicaan kwam niet verder dan de elfde plaats en kon uitstappen. Hetzelfde gold voor Pierre Gasly, Lance Stroll, Fernando Alonso en Liam Lawson.

Daarna werd in SQ3 de strijd om de eerste plaats uitgevochten. De Mercedes-coureurs en Franco Colapinto waren de enigen die voor een vroege run op softs kozen. George Russell was een klap sneller dan Hamilton en moest afwachten of het genoeg was. Hamilton schoot wel van de baan, terwijl Colapinto spinde.

Uiteindelijk zou Russell de eerste plaats nog kwijtraken aan Verstappen. De Nederlander was 12 duizendsten sneller en deelde zo de eerste tik uit. Russell eindigde op P2, voor Charles Leclerc en Lando Norris, de titelrivaal van Verstappen. 

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Opgeluchte Verstappen deelt hoopgevende boodschap over Red Bull-update