Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Dramatische seizoenstart Verstappen in GP Bahrein

Max Verstappen heeft de finish in de GP van Bahrein niet gehaald. De Red Bull-coureur viel uit met nog drie ronden te gaan.

Verstappen Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kende een goede start, maar Charles Leclerc gooide bruusk de deur dicht. Nadien sloeg Leclerc een gat van vier seconden, dat Verstappen met een geslaagde undercut in één klap van het bord veegde. Drie ronden achter elkaar weet Verstappen op het rechte stuk en met behulp van DRS Leclerc te verschalken, maar tot drie keer toe pakte Leclerc die positie direct weer terug.

Een tweede poging tot een undercut door een pitstop slaagt niet zoals de eerst keer, het brengt Verstappen niet in de positie opnieuw een aanval te plaatsen. Red Bull kiest voor de aanval door voor een derde keer binnen te komen voor gebruikte zachte banden. Leclerc maakt vervolgens die pitstop ook als de safety car de baan op komt vanwege het stilvallen van Pierre Gasly.

Zo krijgen we een eindsprint, die Verstappen ingaat met zorgen over zijn stuurinrichting. Het voelt voor hem alsof er iets vast zit, maar Red Bull geeft aan dat hij buiten kan/moet blijven. Echter, direct na de herstart wordt duidelijk dat Verstappen het tempo niet heeft. Hij klaagt bovendien over problemen met de batterij en hoewel Red Bull aangeeft dat die niet kapot is, valt Verstappen met nog drie ronden te gaan stil. De Red Bull-coureur begint 2022 met een DNF.

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

72 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022