Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Verslagen Hamilton wil Mercedes-onderzoek naar desastreus weekend

Afgelopen weekend ging het van kwaad tot erger voor Mercedes. Lewis Hamilton heeft na het weekend wel een vermoeden wat het probleem was.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

"Oververhittende banden, langzaam op de rechte stukken en geen grip in de bochten", zo klinkt de korte samenvatting van de Braziliaanse Grand Prix als Lewis Hamilton enigszins beduusd voor de microfoon van onder meer RacingNews365 verschijnt.

Het hele weekend was de pace namelijk ver te zoeken bij het Mercedes-team. Toto Wolff noemde het 'onacceptabel'. Hamilton zag de bui - hij kwam in de race niet verder dan de teleurstellende achtste plek - na de sprintrace op zaterdag al duidelijk hangen.

"Ik wist dat het een lastige zondag ging worden, want we konden van zaterdag op zondag bijna niets veranderen aan de auto. Op zaterdag vrat ik de banden op en was de pace heel slecht. Op zondag ging het wat beter, want ik wist op zijn minst de stints door te komen. We waren echter heel langzaam", zucht hij.

Hamilton tast

Hamilton denkt wel te weten waar het probleem ligt, maar hoe die problemen dan zijn ontstaan? Hij heeft vooralsnog geen flauw idee. Het is aan zijn team om op zoek te gaan naar de oorzaak en de Brit verwacht dan ook een onderzoek.

"Ik vermoed dat de vloer niet goed werkte. De auto werd niet naar de grond gezogen, dus moesten we voor grotere vleugels kiezen (om zo meer downforce te krijgen, red.). Daardoor verloren we zoveel power op de rechte stukken, om vervolgens in de bochten veel te glijden."

Werk aan de winkel, dus. "We moeten echt onderzoeken waarom dat zo is op dit circuit. Ik denk dat er iets mis was met de set-up, waardoor het misschien wel wat beter had kunnen zijn, maar of we dan verder naar voren waren geëindigd, dat kan ik niet zeggen."

Of de Mercedes-problemen circuitspecifiek waren, dat is volgens Hamilton ook nog een vraagteken. "Dat is lastig om te zeggen. Het is een tegenslag, maar als team zullen we weer samen komen en blijven pushen".

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst