Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen aast op revanche na debacle in Bakoe

Max Verstappen en Red Bull maken zich klaar voor de achtste ronde van het F1-kampioenschap in Bakoe. Vorig jaar haalde de Nederlander de finish niet, maar in 2022 hoopt hij dit goed te maken.

De Grand Prix van Azerbeidzjan in 2021 is er een voor Max Verstappen om snel te vergeten. De Nederlander was op weg naar de overwinning, maar na een plotselinge klapband en de daaropvolgende crash haalde hij de finish niet. De motivatie zit er goed in en Verstappen kan niet wachten om dit jaar een goed resultaat te behalen. "Ik kijk er naar uit om terug te keren naar Bakoe. We hebben hier nog iets goed te maken na vorig jaar", blikt hij vooruit. Het Baku City Circuit is volgens de regerend wereldkampioen zeker geen makkelijke baan. "Het is een lastig circuit met grote remzones en weinig uitloopstroken. Het wordt lastig om de perfecte afstelling voor de auto te vinden, vooral bij de vleugel." Red Bull moet vooral op de zaterdag verbeteren, zo legt Verstappen uit. "Het wordt interessant om te zien of we onze snelheid over één ronde kunnen verbeteren voor de kwalificatie, want daar komen we nog wat tekort." Ferrari is vaak sneller in de kwalificatie, maar op zondag zijn de twee topteams zeer gewaagd aan elkaar. Red Bull lijkt hier echter nog een klein voordeel te hebben.

Verstappen reageert op contractverlenging Perez

Na de Grand Prix van Monaco werd ook bekendgemaakt dat Sergio Perez ten minste tot en met 2024 de teamgenoot van Verstappen zal blijven bij Red Bull. De contractverlenging betekent meer zekerheid bij de Oostenrijkse renstal, iets wat de Limburger fijn vindt. "Het is geweldig dat Checo een contractverlenging heeft gekregen bij het team en het is fijn om wat continuïteit te hebben. Ook kan ik erg goed met hem opschieten", zo sluit Verstappen af.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden