Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen accepteert dat Red Bull een 'moeilijk' seizoen heeft

Max Verstappen weet niet zeker waarom Red Bull dit seizoen meer problemen heeft dan in 2023. Desondanks neemt de drievoudig wereldkampioen het seizoen zoals het nu loopt.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft geaccepteerd dat Red Bull een 'moeilijker' seizoen doormaakt dan het zeer dominante 2023. De Nederlander erkent dat Red Bull niet dezelfde flow heeft als vorig jaar. 

2023 was fenomenaal voor Red Bull, dat in dat jaar slechts één keer werd verslagen in de Grand Prix van Singapore door Carlos Sainz. Het is een heel ander verhaal in 2024, met Sainz, Lando Norris en Charles Leclerc die allemaal ook al een race hebben gewonnen naast Verstappen.

Hoewel hij zes van de eerste negen GP's heeft gewonnen, heeft zelfs Verstappen te kampen gehad met tegenslagen achter het stuur van de RB20, waarvan de meest recente zijn worstelingen met hobbels en kerbstones.  "Ik denk dat we ook heel gefocust zijn, we doen nog steeds veel dingen goed", vertelt Verstappen aan de media, waaronder RacingNews365

"Maar om wat voor reden dan ook zitten we niet in dezelfde flow als vorig jaar, toen alles gewoon heel goed leek te gaan voor ons op de meeste plaatsen. Geen betrouwbaarheidsproblemen. En ik weet niet waarom, maar het is dit jaar allemaal wat moeilijker. Sommige dingen zijn ook een beetje moeilijk uit te leggen."

Neerwaartse spiraal

Red Bull heeft de afgelopen vier races te maken gehad met flinke concurrentie, iets wat het team de afgelopen anderhalf jaar niet gewend was. Desondanks leidt Verstappen nog steeds met 56 punten in het kampioenschap, na zijn overwinning in de Grand Prix van Canada, en leidt Red Bull met 49 punten in het constructeurskampioenschap.

Voor Verstappen voelde het de races voor Canada alsof het team uit Milton Keynes in de hoek zat waar de klappen vielen, hoewel hij ervan overtuigd is dat Red Bull alle problemen oplost en er bovenop zit.

"Soms voelt het alsof je een beetje in een neerwaartse spiraal zit en duurt het misschien even voordat je eruit bent", voegt Verstappen eraan toe. "We zitten overal bovenop. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen. Maar ja, we komen naar buiten en analyseren alles opnieuw en proberen ons te verbeteren."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership