Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen adviseert Latifi na bedreigingen

Max Verstappen had het binnenslepen van zijn eerste wereldtitel indirect te danken aan de crash van Nicolas Latifi, waardoor de safety car in de baan werd geroepen. Het kwam de Williams-coureur op veel haatberichten te staan, iets waarover Verstappen hem van advies voorziet.

Het was Nicholas Latifi die in de laatste paar ronden van de Grand Prix van Abu Dhabi crashte, waardoor de safety car de baan in kwam. Het stelde Max Verstappen in staat om zachte banden te gaan halen en toen de wedstrijdleiding iedereen tussen Lewis Hamilton en de Red Bull-coureur voorbij wuifde, kreeg Verstappen één ronde de tijd om Hamilton te verschalken. Aan die ene ronde had Verstappen meer dan genoeg en zo zou je kunnen stellen dat Latifi Verstappen indirect aan zijn eerste wereldtitel hielp. Latifi kreeg daarvoor door Red Bull gekscherend aan voorraad Red Bull voor het leven aangeboden, maar hij kreeg ook bedreigingen.

Verstappen gunt Latifi fijne vakantie

Hij zelf was zich terecht van geen kwaad bewust: "Dit was natuurlijk nooit mijn intentie. Ik kan me alleen verontschuldigen voor mijn fout. Die heb ik gemaakt. Dat is het", zo sprak hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. Max Verstappen adviseerde Latifi naar aanleiding van die bedreigingen op zijn beurt in gesprek met onder andere De Telegraaf : "Als hij slim is zet hij zijn telefoon uit en probeert hij dat zo veel mogelijk te negeren. Ik hoop dat Nicholas van zijn vakantie kan genieten en dat hij volgend jaar sterk terugkomt."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"