Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Verstappen adviseert Latifi na bedreigingen

Max Verstappen had het binnenslepen van zijn eerste wereldtitel indirect te danken aan de crash van Nicolas Latifi, waardoor de safety car in de baan werd geroepen. Het kwam de Williams-coureur op veel haatberichten te staan, iets waarover Verstappen hem van advies voorziet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Het was Nicholas Latifi die in de laatste paar ronden van de Grand Prix van Abu Dhabi crashte, waardoor de safety car de baan in kwam. Het stelde Max Verstappen in staat om zachte banden te gaan halen en toen de wedstrijdleiding iedereen tussen Lewis Hamilton en de Red Bull-coureur voorbij wuifde, kreeg Verstappen één ronde de tijd om Hamilton te verschalken.

Aan die ene ronde had Verstappen meer dan genoeg en zo zou je kunnen stellen dat Latifi Verstappen indirect aan zijn eerste wereldtitel hielp. Latifi kreeg daarvoor door Red Bull gekscherend aan voorraad Red Bull voor het leven aangeboden, maar hij kreeg ook bedreigingen.

Verstappen gunt Latifi fijne vakantie

Hij zelf was zich terecht van geen kwaad bewust: "Dit was natuurlijk nooit mijn intentie. Ik kan me alleen verontschuldigen voor mijn fout. Die heb ik gemaakt. Dat is het", zo sprak hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Max Verstappen adviseerde Latifi naar aanleiding van die bedreigingen op zijn beurt in gesprek met onder andere De Telegraaf: "Als hij slim is zet hij zijn telefoon uit en probeert hij dat zo veel mogelijk te negeren. Ik hoop dat Nicholas van zijn vakantie kan genieten en dat hij volgend jaar sterk terugkomt."

Verstappen officieel wereldkampioen, Mercedes ziet af van protest

Mercedes ziet toch af van een protest tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, al zijn ze het nog niet helemaal eens met de FIA. Verstappen is hier echter wel officieel verzekerd van zijn eerste wereldtitel!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

11 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin