Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen nieuws

Verstappen adviseert: "Verander de reglementen niet steeds”

Max Verstappen hoopt dat de reglementen de komende jaren stabiel blijven. Wat hem betreft blijft het voorlopig bij de grote veranderingen die in 2021 plaats hebben. “Je houdt altijd onderscheid tussen topteams en de rest.”

Verstappen Barcelona dag 4
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De ingrijpende reglementswijziging die volgend jaar ingaat zou garant moeten staan voor met spektakel op de baan en dus spannender races. Als het aan Max Verstappen ligt, blijven de reglementen de jaren erna ongewijzigd. “Het is ook niet goed als je de hele tijd blijft veranderen, want er zal altijd wel iemand wat bedenken waardoor een bepaald team beter is dan de rest”, zegt de Nederlander op zijn eigen website. “Je ziet zelfs bij de Formule 2 al onderscheid in teams, terwijl de auto daar eigenlijk hetzelfde is. In die klasse zit tussen sommige auto’s ook een verschil van een halve seconde, puur door de afstelling. Dat blijf je altijd houden.”

Verstappen spreekt het vermoeden uit dat het veld zelfs nog dichter op elkaar zou komen te zitten als de huidige technische regels ongewijzigd zouden zijn gebleven. Hij denk dat het zogenoemde budgetplafond niet per definitie bijdraagt aan meer gelijkheid en dus meer spanning. "Ik denk niet dat het enorm veel gaat uitmaken, omdat er nu heel veel geïnvesteerd wordt in de auto’s van 2021”, aldus Verstappen. “De grote teams kunnen nu meer investeren, waardoor ze alweer een voorsprong hebben als ze het nieuwe seizoen ingaan. Misschien duurt het een aantal jaren voordat je er echt iets van merkt."

De achtvoudig Grand Prix-winnaar heeft vooralsnog geen bemoeienis met de Red Bull van 2021, onthult hij desgevraagd. "Ik moet zorgen dat die van dit jaar het goed doet. Ik kan de nieuwe auto sowieso niet echt beïnvloeden, want ik ben geen aerodynamica-specialist. Ik heb ook geen verstand van de ophanging en dat soort dingen, dus dat laat ik aan de engineers over." Verstappen benadrukt tot slot dat de RB17 van 2021 nauwelijks te vergelijken is met de huidige RB16. "Het is een heel andere auto, dus de dingen die men zegt over de huidige auto, gaan niet veel brengen voor de nieuwe, omdat hij zo verschillend is."

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez