Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2019

Verstappen: "Alles is mogelijk in Bakoe"

Max Verstappen gaat in Azerbeidzjan op jacht naar zijn eerste podiumplaats in de straten van Bakoe. Tot op heden kende de Nederlander daar nog weinig geluk, tijdens de overwegend knotsgekke Grands Prix.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kende nog weinig geluk en succes in Bakoe. Een achtste plaats in 2016 is tot op heden zijn beste prestatie. In de edities van 2017 en 2018 haalde hij de finish niet - verleden jaar nadat hij crashte met toenmalig teamgenoot Daniel Ricciardo.

In 2019 hoopt de Nederlander wederom een podiumplaats te kunnen scoren. Verstappen blikt enthousiast vooruit op de race van dit weekend: "De race in Bakoe is erg interessant omdat het een stratencircuit is, waarop je normaal gesproken met maximale downforce rijdt. Door de twee lange rechte stukken hier moet je op zoek gaan naar een compromis. Dit betekent dat je weinig grip in de bochten hebt en veel glijdt."

"Het is erg leuk om hier te rijden, zeker in het gebied rondom het kasteel, waar het erg nauw is. Het circuit biedt volop mogelijkheden om in te halen door het lange rechte stuk in combinatie met DRS. Het is altijd een erg vermakelijk weekend en er kan hier van alles gebeuren. Het is één grote show en hopelijk levert de race van dit jaar wederom een prima headline op."

Aan de DRS-zone op het lange rechte stuk koestert Verstappen minder fijne herinneringen. Vorig jaar wisselde hij frequent van positie met Ricciardo, maar juist op die plek eindigde de race voor het tweetal in tranen door een spectaculaire crash.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws