Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Als ik een eikel ben, dan mag je dat tegen me zeggen"

Recht voor z'n raap. Dat is Max Verstappen. Zo communiceert hij ook met iedereen. Of het nou iemand is buiten of binnen zijn team. De Nederlander legt uit hoe hij te werk gaat.

Verstappen Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

Voor het eerst in zijn carrière is Max Verstappen verwikkeld in een ware titelstrijd. Het zorgt er niet voor dat hij zich anders gaat gedragen. Integendeel, al zijn hele Formule 1-carrière lang laat hij weten waar het op staat. Of dat nou positief of negatief is, de Red Bull-coureur communiceert altijd heel duidelijk met zijn team en de rest van de wereld. In gesprek met The Guardian vertelt Verstappen over zijn instelling.

"Ik ben recht voor z'n raap. Als ik denk dat het shit is, dan is het shit. Als ik denk dat het goed is, dan denk ik dat het goed is. Zo communiceer ik met het team. Dat vertel ik ook aan het team: 'je kan tegen me zeggen wat je wilt, als ik een eikel ben dan mag je dat zeggen.' Als ik het verpest, dan verpest ik het. Als ik het goed doe, dan doe ik het goed."

Want het zit niet in de aard van het beestje om iets mooier te maken dan het is. "Ik kan niet altijd supernetjes en aardig zijn: zo zit ik niet in elkaar. Je moet fel zijn tegen elkaar, zeker in moeilijkere tijden of als je niet blij bent met bepaalde dingen. Het is een wisselwerking. Zij vertellen het aan mij, ik vertel het aan hen. Je zou kritiek moeten kunnen incasseren en kritisch kunnen zijn."

Dat hij het in zich had om om de titel te strijden, dat wist hij altijd al. Hij had alleen nog even de auto ervoor nodig. "Ik wist dat als ik een auto had waarmee ik kon vechten voor de titel, dat ik dan mee zou doen vooraan. Dat laat ik nu ook zien. Het komt vanzelf. Ik weet wat ik moet doen om snel te zijn op het circuit. Ik hoef niet te overdenken en te stressen over veel dingen om ook snel te zijn."

Verstappen neemt op een manier een voorbeeld aan zevenvoudig kampioen Hamilton, die de vorige jaren door zijn zeer constante prestaties naar de titel kon rijden. "Je kan geen uitvalbeurten hebben of fouten maken waardoor je veel punten misloopt. Dat kan het kampioenschap verpesten. Ik weet dat. Lewis is al heel lang heel consistent geweest en dat is hoe je titels wint."

Daarbij schuwt hij een duwtje zeker niet, maar met mate, want goed finishen is soms belangrijker dan winnen. "Als ik een gat zie, dan ga ik ervoor", legt hij uit. "Dat is mijn stijl, met ellebogen en al. Maar als je in een titelstrijd verwikkeld bent, dan moet je elke race opnieuw aan punten denken. Het is een soort balans die je moet vinden. Men zegt dat je haast wel moet crashen als je samen strijdt voor de titel, maar zo kijk ik er niet naar. Lewis en ik geven elkaar altijd ruimte, dat is wat mensen graag zien, we maken er geen vuil spelletje van. Dat is onnodig."

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"