Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Als mijn auto snel genoeg is, win ik het kampioenschap"

Max Verstappen wist in Mexico zijn negende overwinning van het seizoen op zijn naam te schrijven. Toch is de Nederlander nog lang niet zeker van de wereldtitel en dat weet hij zelf maar al te goed.

De Grand Prix van Mexico werd van start tot finish gedomineerd door Max Verstappen. De Nederlander haalde voor de eerste bocht twee Mercedessen buiten om in en controleerde daarna de wedstrijd. Met deze laatste overwinning staat Verstappen nu negentien punten voor op titelrivaal Lewis Hamilton. Met nog vier races te gaan, kan er natuurlijk nog van alles gebeuren en dat beseft de Red Bull-coureur zich maar al te goed. "Als mijn auto snel genoeg is tot het einde van het seizoen, dan zal ik het kampioenschap winnen. Maar als dat niet het geval is, dan zullen we de titel waarschijnlijk niet winnen", zegt de altijd nuchtere Verstappen in gesprek met Goodwood.com . "Ik zou teleurgesteld zijn als ik niet zou winnen terwijl ik wel de snelste auto had. Maar zoals ik zei, als ik het onderspit delf omdat ik niet de snelste auto heb, wat kun je dan doen? Daar kun je niets aan doen", aldus de Nederlander die verder benadrukt dat wereldkampioen worden altijd een droom is geweest.

F1-wereldkampioen worden is de droom

"De droom was in de eerste plaats om in de Formule 1 te komen en daarna proberen om voor de titel te vechten. Dat is de gezamenlijke droom van mijn vader en ik al sinds ik een klein kind was. Dus het zou zeker heel veel betekenen als we die kunnen winnen", zegt de Nederlander. Naast een snelle auto spelen er volgens de Nederlander nog meer factoren mee. "Je moet ook een beetje geluk hebben, op het juiste moment in het seizoen of in het gehele seizoen. Het hangt er ook vanaf hoe dichtbij elkaar het zit met andere teams", somt Verstappen op.

Red Bull en Verstappen gaan vol gas

De Red Bull-coureur heeft het gevoel dat het hele team achter hem staat en dat ze alles geven om het wereldkampioenschap binnen te slepen. "Iedereen binnen het team heeft tot nu toe alles gegeven en gaat nog alles geven tot het einde van het jaar. En voor mij is dat niet anders", voegt de Limburger daar aan toe. Mochten Verstappen en Red Bull dit jaar geen kampioen worden, dan zal de Nederlander daar niet wakker van liggen. "Iedereen wil het hoogst haalbare halen. Als dat aan het einde van het seizoen een tweede plaats blijkt te zijn, dan is dat maar zo. Je kunt die dingen niet forceren."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst