Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen baalt: "Er is geen excuus, mijn start was verschrikkelijk"

Max Verstappen baalt van zijn start tijdens de sprintrace op Imola. De Nederlander legt uit dat hij zonder DRS en de problemen bij Ferrari geen kans had om terug te slaan.

De start van Max Verstappen tijdens de sprintrace op Imola was niet om over naar huis te schrijven. De Red Bull-bolide kwam niet goed weg, waarna Charles Leclerc de leiding in de race kon overnemen. Uiteindelijk won hij alsnog, mede door de bandenslijtage bij de Ferrari-bolide van de concurrent. Verstappen baalt van de mislukte start. "Er is geen excuus, mijn start was verschrikkelijk", antwoordt hij op de vraag van RacingNews365 of er andere factoren meespeelden bij de start van de sprintrace, zoals mogelijk een start aan de 'verkeerde kant' van het asfalt. "Ik had op een of andere manier geen gear sync, dus ja, ik moet gaan kijken wat er precies mis ging."

DRS was cruciaal voor Verstappens sprintrace

Vlak voor het einde van de sprintrace kon Verstappen de leiding weer veroveren, welke hij niet meer afstond aan Leclerc. De Monegask had hier geen kans meer op, nadat de bandenslijtage bij de F1-75 van Ferrari ernstiger was dan bij Verstappens RB18. Ook DRS was volgens de Nederlander cruciaal voor de overwinning. Toen de banden van Leclerc instortten, sloeg Verstappen zijn slag. "Ik kon dichterbij komen en natuurlijk DRS gebruiken om er voorbij te gaan, maar het was eigenlijk meer afwachten. Elke ronde leek het er op dat het verschil tussen de twee auto's (in performance) groter en groter werd."

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola