Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen baalt na kostbare fout: "Het was verschrikkelijk"

Max Verstappen vloog over het stratencircuit in Jeddah, maar zag de pole door een eigen fout uit zijn vingers glippen. In de voorlaatste bocht raakte de Nederlander de muur.

Liefst twee tienden zat Max Verstappen onder de tijd van Lewis Hamilton, maar de pole kwam er niet. De Red Bull-coureur ging zelf in de fout en raakte de muur. Daarbij brak de rechter achter achterwielophanging. "Het was verschrikkelijk, maar het was een goede kwalificatie. Het was moeilijk qua banden hier op het stratencircuit, maar ik wist dat de snelheid er was en dat liet ik ook zien in de laatste ronde." "Ik weet nog niet wat er gebeurde, maar ik blokkeerde mijn wiel en probeerde de auto op de baan te houden en mijn ronde af te maken. Helaas raakte ik de muur."

Verstappen weet niet of versnellingsbak in orde is

Voorafgaand aan het weekend werd Mercedes als de grote favoriet gezien, maar Verstappen liet tijdens zijn ultieme ronde zien dat hij de snelste man op de zaterdag was. De teleurstelling droop dan ook van het gezicht van de Nederlander af. "De derde plaats is wel teleurstellend gezien de ronde waar ik mee bezig was. Het laat zien dat de auto snel is, nu is het afwachten wat we kunnen doen tijdens de race." Zorgenkindje vormt de versnellingsbak van de RB16B. De achterwielophanging brak af, waarbij Verstappen moet hopen dat zijn bak niet kapot is. Mocht dit het geval zijn en er een nieuwe ingezet moeten worden dan levert dit een gridstraf van vijf plaatsen op. "Ik heb geen idee, ik heb de auto direct stilgezet", aldus Verstappen direct na afloop van de kwalificatie.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"