Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen baalt van kwalificatie: "Was een klote ronde"

Max Verstappen begint de Grand Prix van Abu Dhabi vanaf een zesde positie na een moeizame kwalificatie. Problemen met oververhitting van zijn banden zorgden ervoor de de Red Bull-coureur geen vuist kon maken.

Gisteren ging het uitstekend voor Red Bull en Max Verstappen, maar tijdens de kwalificatie was de vorm verdwenen. Problemen met de bandentemperatuur zorgden ervoor dat de Nederlander niet in het hoofdstuk voorkwam. Hij brak daarbij zijn laatste vliegende ronde zelfs af.

"Het was toch een klote ronde, dus ik dacht: dan gaan we maar naar binnen", blikt Verstappen bij Ziggo Sport terug. "Het was veel glijden en daar hadden we in Q3 ook last van in de eerste run. Toen zei ik tegen het team dat we de banden af moesten laten koelen, maar toen ik voor mijn laatste run naar buiten reed waren de banden vijf graden warmer dan de run daarvoor. Toen ik mijn ronde begon was het overal glijden en toen ben ik er mee opgehouden." Normaliter presteert Red Bull uitstekend tijdens de race en ook morgen liggen er nog kansen vanaf de zesde plaats op het Yas Marina-circuit. Nadelig voor Vertappen is dat hij als enige uit de top zes start op de zachte hypersoft band. "Ik denk dat we morgen meer kans hebben, maar we starten morgen ook op de hypersoft dus we zien het wel."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"