© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen baalt van kwalificatie: "Was een klote ronde"

24 nov. 15:31 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen begint de Grand Prix van Abu Dhabi vanaf een zesde positie na een moeizame kwalificatie. Problemen met oververhitting van zijn banden zorgden ervoor de de Red Bull-coureur geen vuist kon maken.

Gisteren ging het uitstekend voor Red Bull en Max Verstappen, maar tijdens de kwalificatie was de vorm verdwenen. Problemen met de bandentemperatuur zorgden ervoor dat de Nederlander niet in het hoofdstuk voorkwam. Hij brak daarbij zijn laatste vliegende ronde zelfs af.

"Het was toch een klote ronde, dus ik dacht: dan gaan we maar naar binnen", blikt Verstappen bij Ziggo Sport terug. "Het was veel glijden en daar hadden we in Q3 ook last van in de eerste run. Toen zei ik tegen het team dat we de banden af moesten laten koelen, maar toen ik voor mijn laatste run naar buiten reed waren de banden vijf graden warmer dan de run daarvoor. Toen ik mijn ronde begon was het overal glijden en toen ben ik er mee opgehouden."

Normaliter presteert Red Bull uitstekend tijdens de race en ook morgen liggen er nog kansen vanaf de zesde plaats op het Yas Marina-circuit. Nadelig voor Vertappen is dat hij als enige uit de top zes start op de zachte hypersoft band. "Ik denk dat we morgen meer kans hebben, maar we starten morgen ook op de hypersoft dus we zien het wel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen