Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen baarde opzien bij autosportdebuut: "Dat waren die andere coureurs niet gewend"

Geloof het of niet, maar Max Verstappen begint over een maand aan zijn tiende seizoen in de Formule 1. Exact tien jaar geleden maakte hij zijn autosportdebuut in de Florida Winter Series en dat heeft men geweten.

Verstappen Florida Winter Series
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © D'Addeo Antonio Ezio

Max Verstappen kwam begin 2014 vers uit de kartsport in de Florida Winter Series terecht, een winterkampioenschap dat, inderdaad, in Florida werd verreden op circuits als Sebring en Homestead Miami.

Het was een klasse opgericht door de Ferrari-academy om eigen talenten wat extra competitieve meters te gunnen, aangevuld met enkele andere coureurs, waaronder dus ook Max Verstappen. F1-verslaggever Will Buxton werd uitgenodigd voor een gastoptreden en kon zo van dichtbij de eerste autosportstappen van Verstappen nauwgezet volgen. Hij zag toen al wat nu algemeen bekend is, zo vertelde hij ooit in gesprek met Formule 1 Magazine.

"Er bestond toen al geen twijfel over de vraag of hij de carrière zal kennen die hij nu heeft. Hij ging daar niet alleen eerder op het gas dan ieder ander en nam meer snelheid mee de bochten in, hij reed ook als een echter karter, slipstreamend tot diep onder de achtervleugel. De rest wist gewoon niet hoe hij het deed."

Buxton zag ook direct de verdedigende kwaliteiten van Verstappen, een kwaliteit waar hij ok weleens om bekritiseerd werd: "We zagen wat we later in de F1 ook zouden zien. Hij hield het midden voor een bocht, zodat hij minder meters hoefde te maken als hij de binnen- of buitenkant moest verdedigen."

Gevaarlijk? Anderen meenden van wel, Buxton van niet: "Het was niet zo dat hij over de baan liep te slingeren, hij kon zodoende gewoon snel de deur dichtgooien. Voor Verstappen als karter was dat normaal, maar die Formule 3-jongens waren dat niet gewend."

Verstappen pakte twee overwinningen uit 12 races. Andere races werden gewonnen door bijvoorbeeld Antonio Fuoco, Nicholas Latifi, Dennis van de Laar en Tatiana Calderon.

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari Slaat grote slag en kaapt twee kopstukken weg bij Mercedes