Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen begrijpt keuze Audi: "Hij doet het gewoon top!"

Nico Hulkenberg trekt na dit seizoen naar Stake F1, om een jaar later mee de overgang te maken naar het fabrieksteam van Audi. Max Verstappen snapt heel goed dat beide partijen bij elkaar zijn uitgekomen en looft zijn Duitse collega.

Verstappen Hulkenberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nico Hulkenberg zette vorige week zijn handtekening onder een contract bij Stake F1. De Duitser zal komend jaar al naar het Zwitserse team vertrekken en in 2026 de transitie meemaken tot het fabrieksteam van Audi. Max Verstappen werd in Miami gevraagd naar zijn mening over de overstap en de regerend wereldkampioen kon niets anders dan lovende woorden uitspreken over Hulkenberg.

"Ik denk dat Nico een hele goede coureur is," vertelt Max Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Op bepaalde momenten ook een beetje pech gehad in zijn carrière, waar hij dan misschien op het podium had moeten staan. Dat kwam er dan steeds net niet uit. Toen is hij op een gegeven moment er een paar jaar tussenuit geweest en toen hij terug kwam, presteerde hij gewoon weer top. Dus ik snap sowieso dat hij daar naartoe gaat. Ik ben heel blij voor hem."

Voor Hulkenberg wordt komend jaar zijn twaalfde volledige seizoen in de Formule 1. De Duitser maakte in 2010 al zijn debuut, maar wacht nog steeds op zijn eerste podiumplaats. Waar Verstappen pas één keer van team wisselde, is Hulkenberg inmiddels wel gewend om van team te wisselen. De overstap naar Stake F1 wordt zijn achtste team binnen de sport. Volgens Verstappen is dat niet ideaal, maar soms kan het niet anders: "Ik denk dat het beter is om minder te wisselen, maar soms heb je ook geen keuze."

Toch kan Verstappen deze overstap van Hulkenberg wel begrijpen. "Ik vind het wel een heel mooi verhaal. Ik ben ook heel blij voor hem dat hij nog minimaal twee jaar meedoet. Dat verdient hij absoluut. Ik snap ook wel dat Audi voor hem is gegaan. In 2026 zijn de auto's weer zo anders. Ik denk dat niemand daar ervaring mee heeft. In plaats van een rookie in die auto te zetten, is het denk ik altijd goed om een coureur als Nico in de auto te hebben. Dus ik snap heel goed dat Audi voor hem is gegaan. En Nico voor Audi."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"