Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen begrijpt suggestie over zichzelf niet: "Waarom zegt men dat?"

Max Verstappen was in Miami dé bandenfluisteraar door zelf te kiezen voor een alternatieve strategie en lang te rijden op de harde band. Wanneer de Nederlander wordt gevraagd naar of dat iets is waar hij recent aan heeft gewerkt, snapt hij die suggestie niet.

De strategie van Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix van Miami was wat anders dan die van vele anderen. De Nederlander koos er zelf voor om op de harde band te starten, waar hij van Red Bull en de data-analisten uiteindelijk steun voor kreeg. Het bleek de winnende strategie: lang door op de harde witte band en een finish op mediums, waarmee hij Sergio Perez kon inhalen.

"Ja, dat ging beter dan verwacht denk ik maar", zegt een tevreden Verstappen na afloop van het raceweekend tegen Sky Sports. "Ik probeerde een beetje te begrijpen hoe de banden de race vol zouden houden in het midden van de eerste stint, want toen wist ik dat nog niet zeker. Daarom was ik wat langzamer halverwege."

"Uiteindelijk kon ik daardoor ook sneller gaan en het gat vergroten", aldus de Nederlander, die op de harde band als raceleider een gat kon slaan naar Perez. Later volgde een pitstop naar mediums, waarop hij Perez moest inhalen voor de leiding. "Na die stop reed ik er slechts anderhalve seconde achter en met verser rubber kon ik er gewoon voorbij."

Als Verstappen door Sky wordt gevraagd of hij recent actief aan zijn eigen bandenmanagement gewerkt heeft, reageert hij verbaasd: "Waarom suggereert men dat? Ik snap dat niet helemaal. Ik ben denk ik altijd goed geweest met banden, maar de marges zijn heel erg klein. Dit is altijd een factor geweest in de sport en sommige races gaan beter dan anderen."

Verstappen: "Ik voel me altijd onverslaanbaar"

Van de negende plaats naar de overwinning: Verstappen liet in Miami zien waarom hij een waardig wereldkampioen is. Kan iemand hem nog stoppen en voelt hij zich na afloop van de race in de Verenigde Staten onverslaanbaar? "Ik voel me altijd onverslaanbaar", is het duidelijke antwoord van de Limburger.

"Anderen kunnen ook een goede dag hebben en ze kunnen dan in de buurt komen, maar voor mij is het belangrijk om altijd zo dicht mogelijk op 100% perfectie te zitten. In de kwalificatie was ik dat echter niet, dus wat dat betreft was het weekend niet perfect. Het seizoen is echter nog lang en ik probeer altijd zo dicht mogelijk bij perfectie te zitten", zo sluit Verstappen af.

Rectificatie: Eerder stond in dit artikel dat Verstappen niet begreep dat Perez de status van bandenfluisteraar geniet. Echter, dit kwam voort uit een ongelukkige vertaling van de vraag/antwoord-combinatie. Onze excuses hiervoor.

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein