Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen bekijkt zijn Formule 1-toekomst: 'Je zult mij daar niet terugzien'

Als Max Verstappen klaar is met zijn carrière als Formule 1-coureur, zal hij niet meer te zien zijn in de koningsklasse. Ook niet als bijvoorbeeld teambaas of analist.

Als Max Verstappen klaar is met het racen in de Formule 1, dan is het ook echt klaar. De regerend wereldkampioen zal geen rol binnen bijvoorbeeld Red Bull op zich gaan nemen, of voor de camera verschijnen met een televisierol. In gesprek met Formule 1 Magazine belicht hij zijn toekomst in de koningsklasse. "Je zult mij niet terugzien als analist of in een teamrol", laat hij weten. "Echt niet. Daar heb ik ook de motivatie niet voor. Als ik zelf niet meer rijd, wil ik andere leuke dingen gaan doen." In plaats van verplichtingen binnen een team vindt Verstappen het leuker om wat vrijer te zijn in wat hij na zijn F1-carrière onderneemt. Hij noemt hierbij vader Jos Verstappen als voorbeeld, die zijn comeback in het racen maakte bij het rallyrijden. "Dat je gewoon op een leuke leeftijd nog competitief bent", aldus Max.

Jos Verstappen: 'Je hele leven draait nu om racen'

Vader Jos snapt dat zijn zoon wel even klaar is met de Formule 1-wereld. "Je hele leven draait nu om racen, Formule 1 en noem maar op. Nu is het moeten, op een zekere manier. Op een bepaald moment ben je daar klaar mee." Dat Verstappen junior na zijn F1-carrière 'verdwijnt' uit de paddock, wil niet zeggen dat hij al snel een punt achter zijn carrière zet. De Nederlander rijdt nog ten minste tot en met 2028 voor Red Bull.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024