Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen bekijkt zijn Formule 1-toekomst: 'Je zult mij daar niet terugzien'

Als Max Verstappen klaar is met zijn carrière als Formule 1-coureur, zal hij niet meer te zien zijn in de koningsklasse. Ook niet als bijvoorbeeld teambaas of analist.

Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Als Max Verstappen klaar is met het racen in de Formule 1, dan is het ook echt klaar. De regerend wereldkampioen zal geen rol binnen bijvoorbeeld Red Bull op zich gaan nemen, of voor de camera verschijnen met een televisierol. In gesprek met Formule 1 Magazine belicht hij zijn toekomst in de koningsklasse.

"Je zult mij niet terugzien als analist of in een teamrol", laat hij weten. "Echt niet. Daar heb ik ook de motivatie niet voor. Als ik zelf niet meer rijd, wil ik andere leuke dingen gaan doen."

In plaats van verplichtingen binnen een team vindt Verstappen het leuker om wat vrijer te zijn in wat hij na zijn F1-carrière onderneemt. Hij noemt hierbij vader Jos Verstappen als voorbeeld, die zijn comeback in het racen maakte bij het rallyrijden. "Dat je gewoon op een leuke leeftijd nog competitief bent", aldus Max.

Jos Verstappen: 'Je hele leven draait nu om racen'

Vader Jos snapt dat zijn zoon wel even klaar is met de Formule 1-wereld. "Je hele leven draait nu om racen, Formule 1 en noem maar op. Nu is het moeten, op een zekere manier. Op een bepaald moment ben je daar klaar mee."

Dat Verstappen junior na zijn F1-carrière 'verdwijnt' uit de paddock, wil niet zeggen dat hij al snel een punt achter zijn carrière zet. De Nederlander rijdt nog ten minste tot en met 2028 voor Red Bull.

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

17 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez