Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen bepaalt nieuw F1-doel en grapt over vers Red Bull-contract

De 100 overwinningen voor Red Bull zijn binnen, met Max Verstappen als winnaar van de honderdste race. Wat wordt het volgende doel?

Honderd overwinningen in de Formule 1. Een zeer imposante mijlpaal voor de teams en maar een handvol renstallen heeft dit getal aan weten te tikken. Ferrari, McLaren, Mercedes, Williams en Red Bull hebben de 100 overwinningen veroverd, met het laatstgenoemde team als nieuwste binnenkomer in het lijstje.

Max Verstappen won namelijk de Grand Prix van Canada voor het Oostenrijkse topteam, wat dus de honderdste overwinning was. De Nederlander heeft een ongelooflijk groot aandeel in het totale aantal Red Bull-zeges. "Ik heb er 41 van gewonnen!", zegt hij trots tegenover de media, waaronder RacingNews365, waarna hij grapt: "Misschien moeten we hierom maar eens gaan praten over een nieuw contract..."

"Nee, in alle eerlijkheid: dit is een fantastische mijlpaal voor het team. We wisten dat dit de eerste mogelijkheid was en ik ben blij dat het gelukt is. Ik hoop dat we er veel meer dan honderd gaan winnen", aldus Verstappen, die de volgende mijlpaal al heeft bepaald: "Ons nieuwe doel is de tweehonderd overwinningen!"

Mocht Red Bull binnen afzienbare tijd inderdaad de tweehonderd zeges aantikken (wat nog minimaal een aantal jaren zal duren), dan zijn ze waarschijnlijk het tweede team op de allertijdenlijst. Ferrari heeft op dit moment de meeste overwinningen ooit in de geschiedenis van de F1 met een ongekend aantal van 242 zeges. McLaren volgt met 183, Mercedes met 125 en Williams met 114.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst