Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Bereid om gridstraffen te incasseren als performance verbetert"

Max Verstappen krijgt dit weekend in Frankrijk de beschikking over zijn derde en laatste straffeloos te gebruiken motor van het seizoen, terwijl de Formule 1 pas begint aan haar achtste van eenentwintig races. Gridstraffen die later dit volgen neemt de Nederlander op de koop toe.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda heeft op Paul Ricard de Spec 3-motor beschikbaar voor Red Bull en Toro Rosso. Max Verstappen verwacht geen wonderen van de nieuwe motor, maar erkent dat Red Bull en Honda ieder beetje extra performance kunnen gebruiken.

"We wisten dat de upgrade zou komen, maar hadden dat bewust niet verteld. Het is altijd goed om upgrades te krijgen, maar ik verwacht niet dat we ineens het veld aanvoeren. Iedere stap die we kunnen zetten is meegenomen, zelfs als dit betekent dat we nu al aan onze laatste straffeloos te gebruiken motor van het seizoen beginnen", laat Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365 weten.

Honda heeft van Red Bull de vrijheid gekregen om dit seizoen meer motoren te gebruiken dan het maximale aantal van drie stuks, dit in een poging om de achterstand in pk's ten opzichte van Ferrari en Mercedes te reduceren.

"Betrouwbaarheid is geen probleem, maar we willen meer performance. In Canada, waar we niet de beste pace hadden, reden we nog makkelijk naar een vijfde plaats. Ik geef er de voorkeur aan om steeds competitiever te worden, wat ook het naar voren komen bij een gridstraf makkelijker maakt", aldus Verstappen die zich geen zorgen maakt over gridstraffen later dit seizoen.

Red Bull-adviseur Helmut Marko liet eerder aan RacingNews365 weten dat Honda bij de Italiaanse Grand Prix met een volgende, grotere, upgrade komt. Deze vierde specificatie van de motor zal ook beschikken over een krachtigere kwalificatie-modus.

Met medewerking van Joe van Burik.

6 reacties