Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen de beste coureur ooit? "We zijn allemaal gewoon mensen"

Max Verstappen verbrak dit seizoen record na record en wordt door velen gezien als een van de beste coureurs aller tijden. Hoe gaat de Nederlander daar zelf mee om?

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vergelijkingen met Ayrton Senna, Michael Schumacher en Lewis Hamilton, daar is Max Verstappen inmiddels wel aan gewend. Zeker na zijn dominantste seizoen ooit, met negentien zeges die hem zijn derde wereldtitel opleverde, weet Verstappen dat hij door media, fans en F1-volgers geschaard wordt bij de beste coureurs aller tijden. Is hij net als bijvoorbeeld Lionel Messi en Roger Federer een GOAT (Greatest of all Time)?

Verstappen is Verstappen en blijft er gewoon nuchter onder. "Je moet het simpel benaderen. Iedereen doet op dezelfde manier zijn behoefte of gaat naar dezelfde wc. Eentje kan beter voetballen, eentje kan iets beter racen en de ander kan beter hardlopen. Iedereen is goed in zijn eigen sport, maar uiteindelijk zijn we gewoon allemaal mensen", zegt Verstappen in de Viaplay-documentaire Near Perfect.

"Ik vind het ook gewoon fijn om met mijn eigen familie en vrienden ergens lekker uit eten te gaan, een beetje gek doen of lekker op het water te zitten, weet je. Je leven is buiten je sport gewoon redelijk normaal. Zo kun je ook iedereen normaal benaderen", zegt Verstappen.

"Ik spendeer ook veel tijd met mijn sim-jongens bij Team Redline. Die jongens zijn 17, 18 tot en met 28 jaar. Daar zit best wel een leeftijdsverschil in en ook hoe zij natuurlijk bepaalde dingen benaderen. Maar dat is uiteindelijk wel fijn. Die jongens kun je ook een beetje sturen en begeleiden en sommigen hebben natuurlijk al meer ervaring. Dat vind ik ook mooi om te doen, dat houd je ook redelijk normaal."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje