Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen nieuws

Verstappen: "Betere Honda-motor doorslaggevend voor succes in 2020"

De wereldtitels in de Formule 1 werden dit seizoen al verdeeld, maar er staan nog twee Grands Prix op het programma voor de coureurs. Doordat het einde van het seizoen nadert, kijken veel coureurs en teams langzamerhand alweer uit naar het volgende seizoen, zo ook Max Verstappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Verstappen liet in gesprek met de Corriere della Sera weten dat hij in 2020 hoopt op een sterkere Honda-motor, de Nederlander denkt dat de extra paardenkrachten hard nodig zijn om het gat met de concurrentie te dichten: "Het zal van cruciaal belang zijn om in 2020 te beschikken over een krachtigere Honda-motor, op dit moment is het team van Mercedes en vaak ook het team van Ferrari namelijk te snel voor ons."

"In 2020 gaan we echter opnieuw proberen om voor de titel te strijden, dat is namelijk het doel van iedereen in het team. We hebben op dit moment veel vertrouwen, maar we moeten ons tempo versnellen", aldus Verstappen, die de druk op zijn team wat opvoert. Echter, een vertrek van Verstappen bij Red Bull lijkt in de komende seizoenen niet aan de orde te zijn.

"Ik ben op dit moment blij om voor Red Bull te rijden en ik wil dan ook winnen met Red Bull, het is immers het team dat mij de kans heeft gegeven om in de Formule 1 terecht te komen en ik voel me hier thuis. Het heeft dan ook nog geen zin om over de toekomst te spreken, dat zou allemaal puur hypothetisch zijn."

De nog altijd maar 22-jarige Verstappen ziet echter lijdzaam toe hoe belangrijk de rol is van de wagen waarin je rijdt in de Formule 1: "We zijn als coureurs allemaal afhankelijk van de wagen waarin we rijden. Wanneer Alonso in een Mercedes zou hebben gereden, zou hij ook de titel hebben gewonnen. Het geluk telt echter ook mee in de Formule 1, je moet op het juiste moment in de juiste wagen belanden. Of je komt in een wagen terecht die net niet de snelste is en dan heb je pech, maar dat wil niet zeggen dat je niet meetelt."

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

5 reacties

    Breaking De tien beste F1-coureurs van 2019