Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko krijgt zijn gelijk over Verstappen: "Ik heb geen moment over Max getwijfeld"

Max Verstappen is met zijn 24 lentes nog steeds heel jong, maar zijn statistieken liegen er nu al niet om. Helmut Marko heeft dan ook helemaal geen spijt dat hij de Nederlander enorm vroeg naar de Formule 1 heeft gehaald.

Marko Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2015 kwam Max Verstappen met veel bombarie de Formule 1 binnen. Op 17-jarige leeftijd mocht de Nederlander al zijn Grand Prix-debuut maken, tot verbazing van velen. Men vond hem te jong en de regels zijn later zelfs aangepast, waardoor een coureur minimaal achttien moet zijn om in aanmerking te komen voor een superlicentie.

Ter ere van de 24e verjaardag van de Red Bull-coureur sprak OE24 met Helmut Marko, die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat Verstappen in de Formule 1 terecht kwam. Wat heeft hij als cadeau gekocht voor Max? "Ik heb iets leuks verzonnen, maar het is niet bedoeld voor het publiek", zo blijft Marko vaag.

Verder wordt hij gevraagd naar Verstappen. Toen de Red Bull-adviseur de jonge Nederlander jaren geleden naar de koningsklasse van de autosport haalde, was Marko er van overtuigd dat Max kampioensmateriaal was. Zijn zijn gevoelens inmiddels bevestigd?

"Ik ben er heel trots op dat we Max op 16-jarige leeftijd naar de Formule 1 hebben gehaald. Hij heeft mij er geen moment aan laten twijfelen of ons gekozen pad de juiste was. Hij is altijd enorm gefocust en laat niets of niemand hem afleiden van zijn doel: winnen", aldus een zeer trotse Marko.

Ook interessant:

Niet Hamilton maar Verstappen de grote winnaar in Rusland

In de nieuwste RN365-podcast wordt de knotsgekke Russische GP uitvoerig besproken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk concluderen dat Max Verstappen en niet Lewis Hamilton de grote winnaar was in Sotsji. Luister de podcast hieronder.

Formule 1 GP Rusland 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Live Eerste vrije training Grand Prix van Spanje