Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen bij zichzelf te rade: "Dat zijn vragen die ik mezelf ook stel"

Max Verstappen gaat dit jaar op voor zijn derde wereldtitel. In het proces gaat hij proberen om nog beter te worden, nadat hij vorig jaar naar eigen zeggen slaagde voor een 'test'.

Verstappen portrait 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Racing / Red Bull Content Pool

Max Verstappen kreeg afgelopen week het eerst voorproefje van zijn nieuwe Formule 1-bolide te zien. In New York stond hij de media te woord toen hij naar het komende seizoen werd gevraagd. De Red Bull-coureur was even duidelijk als eerlijk. "We zijn opnieuw heel optimistisch voor dit jaar en we gaan natuurlijk proberen om die titel te verdedigen", zo belooft hij.

Druk van schouders

Na zijn zwaarbevochten eerste wereldtitel, ging het in 2022 allemaal wat makkelijker. Zijn doel was al bereikt en alles wat er na 2021 nog zou komen, was naar eigen zeggen een bonus. Toch deed hij iets wat op papier volgens hem zeer lastig is: aan de top blijven nadat je daar bent aanbeland.

"Als je een klein kind bent en je naar een doel toewerkt, dan is dat om Formule 1-coureur te worden", legt Max uit. "De volgende stap is dan natuurlijk om een race te winnen en uiteindelijk is de grote droom om de titel te winnen. Zodra ik dat had bereikt, viel er veel druk van mijn schouders, omdat ik het gevoel had dat ik alles had bereikt wat ik in mijn sportcarrière wilde bereiken."

"Daarna was het zaak om aan de top te blijven, want dat is denk moeilijker dan er komen. Daarom was vorig jaar volgens mij een goede test, omdat te zien of dat ons kon lukken", aldus de 25-jarige Nederlander.

Verstappen bij zichzelf te rade

In 2023 kan hij dus voor titel nummer drie op een rij gaan. Alhoewel het al het negende (!) seizoen wordt van Verstappen in de Formule 1, probeert hij zich nog steeds verder te ontwikkelen. Daarvoor kijkt hij in de spiegel en vraagt hij zichzelf af: wat kan er beter?

"Van mijn kant ook natuurlijk, want ik probeer constant beter te worden. Niemand is perfect en gedurende je hele carrière word je beter en leer je door levenservaring, maar ook op het circuit zijn er altijd dingen die je beter kan doen."

"Dat zijn ook vragen die ik mezelf stel: waar kan ik nog beter. Dat is natuurlijk ook wat ik dit jaar van plan ben om te gaan doen", aldus de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Verstappen.

Ook interessant:

Alfa Romeo verrast met F1-bolide die verdacht veel lijkt op die van Verstappen

Op dinsdag presenteerde Alfa Romeo haar nieuwe F1-bolide, de C43. Deze lijkt op sommige vlakken echter verdacht veel op de Red Bull RB18 van Max Verstappen, zo laten we in de onderstaande video aan je zien.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull