Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen blij met bonuspunt: "Het gaat lastig worden tot het einde"

Max Verstappen was na afloop van de GP van Qatar tevreden met het resultaat. Vanaf de zevende startpositie wist hij zichzelf eenvoudig op te werken naar de tweede plaats.

Een gridstraf van vijf plaatsen wierp Max Verstappen voorafgaand aan de race terug tot de zevende stek. De Nederlander vloog uit de startblokken en maakte direct drie plaatsen goed, om snel door te stomen naar de tweede positie. Mede door een late, extra, pitstop sleepte Verstappen het bonuspunt voor de snelste ronde binnen. "Natuurlijk was onze startpositie wat lastig, maar kenden we een goede start. Toen wist ik al snel terug op te rukken naar de tweede plaats. Om ook het punt voor de snelste ronde te pakken was erg belangrijk." "Ik weet dat het lastig gaat worden tot het einde, maar dat is goed. Dat houdt het spannend."

Verstappen: "Het zal een close gevecht worden"

Verstappen genoot wel van het racen op het voor de F1-nieuwe Losail International Circuit. "Het is leuk om hier te rijden, op deze snelle baan. Qua bandenslijtage zat het ook wel goed." Met nog twee races te gaan bedraagt Verstappens voorsprong slechts acht punten. Verstappen verwacht dat de strijd dan ook door zal gaan tot de laatste race, de GP van Abu Dhabi: "Ik voel me goed, het zal een close gevecht tot het einde blijven."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'