Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen blijft kritisch op Leclerc: "Gridstraf verandert niets"

Max Verstappen is enkele dagen na de Grand Prix van Sakhir nog altijd kritisch op Charles Leclerc. De F1-coureur van Ferrari verpestte de race van hemzelf en Verstappen. Het derde slachtoffer, Sergio Perez, werd na een waanzinnige inhaalrace zelfs de absolute winnaar van de race.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen werd gezien als een van de grote favorieten voor winst in de Formule 1-race op het bijzondere baantje in Sakhir. Het gehele weekend was de Red Bull-coureur zeer snel en zijn race pace was indrukwekkend.

Het mocht voor Verstappen niet zo zijn, want al in de vierde bocht strandde zijn race in de bandenstapels - na een veel te overmoedige actie van Charles Leclerc. De Ferrari-coureur ontving na afloop een gridstraf van drie plaatsen voor de Grand Prix van Abu Dhabi, die dit weekend verreden wordt.

"Het is nog altijd frustrerend omdat we een snelle auto hadden. Ik keek er dan ook naar uit om een goede race te rijden voor het team. In de eerste ronde waren er drie momenten waarop ik contact probeerde te vermijden, maar iedereen om me heen leek erg agressief en uiteindelijk was er niets dat ik kon doen", blikt Verstappen terug.

"Ik heb respect voor Charles en dit soort dingen kunnen gebeuren, maar mijn race was verwoest. Dat is ook voor het team niet goed, zij hadden een mooi resultaat verdiend."

De straf van Leclerc kan Verstappen niet bekoren: "Zijn gridstraf maakt me weinig uit, want we kunnen het resultaat niet veranderen. Dit soort dingen gebeuren, nu moeten we vooruit kijken."

Formule 1 GP Abu Dhabi 2020 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona