Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen blijft loyaal aan Red Bull: "Dit is waarom ik nooit ben weggegaan"

Max Verstappen en Red Bull blijven ten minste tot en met 2028 aan elkaar verbonden. De Nederlander zegt geen enkele reden te hebben om weg te gaan en is enorm tevreden over de huidige stand van zaken bij het team.

XPB 1172464 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het veroveren van de coureurstitel in 2021 is het nog maar een kwestie van tijd voordat Max Verstappen zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 binnenhaalt bij Red Bull. Het gaat goed, heel goed, bij de Oostenrijkse renstal, nadat er een einde is gekomen aan de jarenlange dominantie van Mercedes.

Het heeft een aantal seizoenen geduurd voordat Red Bull weer een gooi kon doen naar de wereldtitel(s), maar dat is volgens Verstappen niet zo erg. Binnen het team is daar overigens weinig voor veranderd, zo legt de Limburger uit aan onder andere RacingNews365. "Veel is er niet veranderd, op een paar nieuwe werknemers na. Iedereen doet gewoon zijn werk en ze doen dit op de best mogelijke manier. Ik geniet erg van dit team."

"Ook is de sfeer binnen het team erg goed. Dit is iets wat ik eigenlijk het belangrijkst vind. Stel je wint niet maar de sfeer is wel goed, dan komt er vanzelf verbetering. Soms moet je daar geduldig voor zijn. Zoiets kan je niet forceren."

Verstappen heeft nooit aan een overstap gedacht

In de jaren dat het nog niet zo goed ging met Red Bull en vrijwel alle overwinningen naar Mercedes en Ferrari gingen, heeft Verstappen geen moment getwijfeld om een contract te ondertekenen bij een andere renstal. "Dit is ook waarom ik nooit weg ben gegaan", zegt hij, doelend op de sfeer en dynamiek binnen de Oostenrijkse renstal.

"Soms kan je zeggen: 'nu is het tijd om weg te gaan', om bij een ander team direct succes te boeken, maar ik heb altijd vertrouwen gehad in het proces hier. Ik sta achter alle mensen in dit team en het pakt nu heel goed uit. Natuurlijk ben ik daar heel blij mee", aldus de tevreden Nederlander.

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf