Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen blijft loyaal aan Red Bull: "Dit is waarom ik nooit ben weggegaan"

Max Verstappen en Red Bull blijven ten minste tot en met 2028 aan elkaar verbonden. De Nederlander zegt geen enkele reden te hebben om weg te gaan en is enorm tevreden over de huidige stand van zaken bij het team.

Na het veroveren van de coureurstitel in 2021 is het nog maar een kwestie van tijd voordat Max Verstappen zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 binnenhaalt bij Red Bull. Het gaat goed, heel goed, bij de Oostenrijkse renstal, nadat er een einde is gekomen aan de jarenlange dominantie van Mercedes. Het heeft een aantal seizoenen geduurd voordat Red Bull weer een gooi kon doen naar de wereldtitel(s), maar dat is volgens Verstappen niet zo erg. Binnen het team is daar overigens weinig voor veranderd, zo legt de Limburger uit aan onder andere RacingNews365. "Veel is er niet veranderd, op een paar nieuwe werknemers na. Iedereen doet gewoon zijn werk en ze doen dit op de best mogelijke manier. Ik geniet erg van dit team." "Ook is de sfeer binnen het team erg goed. Dit is iets wat ik eigenlijk het belangrijkst vind. Stel je wint niet maar de sfeer is wel goed, dan komt er vanzelf verbetering. Soms moet je daar geduldig voor zijn. Zoiets kan je niet forceren."

Verstappen heeft nooit aan een overstap gedacht

In de jaren dat het nog niet zo goed ging met Red Bull en vrijwel alle overwinningen naar Mercedes en Ferrari gingen, heeft Verstappen geen moment getwijfeld om een contract te ondertekenen bij een andere renstal. "Dit is ook waarom ik nooit weg ben gegaan", zegt hij, doelend op de sfeer en dynamiek binnen de Oostenrijkse renstal. "Soms kan je zeggen: 'nu is het tijd om weg te gaan', om bij een ander team direct succes te boeken, maar ik heb altijd vertrouwen gehad in het proces hier. Ik sta achter alle mensen in dit team en het pakt nu heel goed uit. Natuurlijk ben ik daar heel blij mee", aldus de tevreden Nederlander.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen