Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen blijft ondanks sterke Red Bull-reeks zeer kritisch over teamprestaties

Red Bull heeft de afgelopen races een voorsprong opgebouwd op Ferrari, maar Max Verstappen ziet nog genoeg ruimte voor verbetering. De WK-leider wil vooral verandering zien op de zaterdag.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen en Sergio Perez zijn op de zondagen zeer competitief. De Red Bull-rijders hebben belangrijke punten binnengehaald voor het wereldkampioenschap, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering. Verstappen legt vanuit Canada uit wat belangrijk gaat worden tijdens de komende races, ook voor de race in Montreal.

Komt hij na de recente successen met een gezonde dosis vertrouwen naar Canada? "Het gaat hier niet om het vertrouwen. We hebben weliswaar goede races gekend, maar het is nog een lang seizoen en er kan genoeg gebeuren", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "We hebben in de voorbije races wel gezien hoe iets opeens kan omslaan."

Volgens Verstappen moeten vooral ook de kwalificatieruns beter: "We hebben vrijwel geen polepositions gehad dit jaar en ik denk dat er op dat vlak nog steeds veel te winnen valt. Onze racepace is altijd wel goed, in sommige races zelfs heel goed, maar op een aantal circuits is het gewoon lastig om in te halen. We maken het onszelf een stuk makkelijker als we vooraan starten."

Uitdagingen tijdens GP van Canada

Na een aantal jaren afwezigheid is het Formule 1-circus weer neergestreken in Canada, waar volgens Verstappen een aantal nieuwe uitdagingen zijn met de nieuwe generatie auto's. "De auto's zijn wat stijver en dus wat lastiger om de kerbs goed mee te pakken, als we het vergelijken met het verleden."

"Het is nog even kijken hoe het allemaal gaat met de grip, de hobbels en dat soort dingen", aldus Verstappen, die tijdens de eerste trainingen gelijk indruk maakte door snelle tijden te klokken.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez