Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen genoot van verloren gevecht met Hamilton

Max Verstappen verloor het titanengevecht met Lewis Hamilton in Brazilië, maar blikt genieten terug op de race tussen de twee titelrivalen. De Red Bull-rijder benadrukt dat hij nog altijd leidt in het kampioenschap.

In de bloedstollende Grand Prix van Brazilië was Lewis Hamilton uiteindelijk de snelste coureur, al lag Max Verstappen lange tijd aan de leiding. Uiteindelijk moest de Nederlander genoegen nemen met de tweede plaats. Verstappen genoot echter van het gevecht met zijn titelrivaal. Bij de start kon Verstappen gelijk de leiding overnemen van Valtteri Bottas. "Dat was heel goed en heel erg belangrijk om ze voor te blijven", zegt de Nederlander tegen onder meer RacingNews365. "Daarna moest ik mijn pace managen. Toen kwamen de situaties met de safety car en virtual safety car en zat Lewis weer achter me." "Ik kon zien dat hij enorm veel snelheid had. Het was lastig om die snelheid te evenaren, maar we hebben de juiste calls gemaakt en probeerden te verdedigen. Veel valt is er eigenlijk niet te zeggen, behalve dat we net wat te langzaam waren. Ze waren dit weekend gewoon enorm snel op de lange rechte stukken."

Verstappen genoot van gevecht met Hamilton

Verstappen is niet ontevreden na de inhaalactie van Hamilton, waardoor zijn titelrivaal de race op Interlagos won. "Ik vermaakte mijzelf wel op het circuit, al had ik natuurlijk graag gewonnen. Het verdedigen echter was fijn en we staan nog altijd voor in het kampioenschap. Het zag er verder gewoon erg goed uit voor ze." De laatste race van de triple header wordt verreden in Qatar. Op papier lijkt het een Mercedes-circuit te zijn, maar Verstappen ziet nog steeds kans op een overwinning. "De ene week lijkt het goed voor ons en de andere week zijn zij in het voordeel. Hopelijk blijft dat voor de rest van het seizoen zo", sluit de Limburger mee af.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen